Санітарно-епідемічна ситуація на території Дніпропетровської області за період з 30.11.18р. по 06.12.18р.


На звітному тижні (з 30.11.18р. по 06.12.18р.) зареєстровано 16 випадків захворювання на кір, проти 11 на попередньому тижні. Всього у поточному році за первинними діагнозами по області зареєстровано 970 випадків (показник захворюваності на 100 тисяч населення 29,2 знаходиться на високому рівні). Питома вага дітей до 17 років в загальній структурі захворілих – 52% (503 випадки). Не мали щеплень проти кору – 78% захворілих.

Захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекцій у порівнянні із попереднім тижнем зросла на 9%. За медичною допомогою звернулося 17,7 тисяч осіб, у тому числі 12,3 тисячі дітей (70%). Епідемічний поріг в цілому по області не перевищено. На трьох адміністративних територіях області досягнуто епідемічних рівнів.

За даними департаменту освіти Дніпропетровської ОДА тимчасово призупинено освітній процес в окремих школах та класах м.Дніпро, м.Кам’янське, м.Кривий Ріг, Криничанського та Солонянського районах. Всього закрито 3 школи та 180 класів,  із загальною кількістю учнів – 5161.

З приводу гострих респіраторних інфекцій в лікувально-профілактичні заклади області госпіталізовано 552 особи, з них 457 діти.

Стан захворюваності мешканців Дніпропетровської області на гострі кишкові інфекції відповідає сезонному рівню. Зареєстровано 139 випадків (показник на 100 тисяч населення 4,2), що на рівні показника попереднього тижня.

Захворюваність на вірусні гепатити поодинока. Зареєстровано 6 випадків (показник на 100 тисяч населення 0,2) проти 8 випадків на попередньому тижні.

За звітний тиждень в лікувально-профілактичні заклади області за медичною допомогою звернулась 1 особа, яка контактувала з хворою на сказ твариною. Фахівцями ВСП ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» проведено епідеміологічне обстеження вогнища. Контактна особа отримує лікувально-профілактичне щеплення.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 13 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

 

Василевська І.С.

Кузьменко О.В.

Кісельов Д.А.

Шамичкова Г.Р.

Богдан В.В

Print Friendly, PDF & Email