Оперативна інформація щодо захворюваності на грип та ГРВІ на 48 тижні


Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України – єдина установа в області, яка здійснює епідеміологічний та вірусологічний моніторинг поширення гострих респіраторних вірусних інфекцій.

За даними оперативного епідеміологічного моніторингу на 48-му тижні 2018 року (з 23.11.18р. по 29.11.18р.) в Дніпропетровській області з приводу гострих респіраторних інфекцій за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів звернулося 16 тисяч 242 особи (показник захворюваності на 100 тисяч населення 488,8).

У порівняні з попереднім тижнем захворюваність зросла на 9%, разом з тим нижче показника минулого року та нижче епідемічного порогу. На двох адміністративних територіях області досягнуто епідемічних рівнів захворюваності.

Найвищій рівні захворюваності зареєстровано серед мешканців Криничанського району (814,37), найнижчій в м.Першотравенськ (206,6).

Серед дітей віком 0-17 років захворюваність на гострі респіраторні інфекції зросла на 12%. Всього зареєстровано 11 тисяч 283 випадки (інт.пок. 2002,2). Питома вага дітей в загальній структурі захворілих  – 70%.

У порівнянні з попереднім тижнем загальна кількість госпіталізованих осіб зросла на 16%. Всього за звітній тиждень по Дніпропетровській області госпіталізовано 517 осіб, з них 430 діти.

Летальних випадків через ускладнення від грипу, ГРІ не зареєстровано.

Вірусологічний моніторинг проводиться обласною вірусологічною лабораторією та двома вірусологічними підрозділами у містах Кам’янське та Кривий Ріг. Лабораторні дослідження на грип із використанням ПЛР методу проводяться на базі обласної вірусологічної лабораторії (м.Дніпро , вул.Шербаня, 6).

Щеплення проти грипу.

У поточному епідемічному сезоні в Дніпропетровській області щеплено проти грипу 9589 осіб (33% від запланованих),  у т.ч.:

  • медичного ризику – 2304 особи (28% від запланованих);
  • епідемічного ризику – 7285 особи (35% від запланованих).

 

 

Завідувач відділення організації

епідеміологічних досліджень відділу

дослідження біологічних факторів

ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України»                                           Кузьменко О.В.

 

Print Friendly, PDF & Email