Державна установа «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» прийняла участь у тематичному тренінгу на тему: «Вступ до курсу «Описова та інферентна статистика».


05-06 листопада 2018р. на базі ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» відбувся тематичний тренінг для учасників Програми з написання наукових робіт на тему: «Вступ до курсу «Описова та інферентна статистика».

Тренінг організовано та проведено Компанією Блек енд Вітч з залученням  міжнародного експерту, доктора Анни Фаріон (Шіейцарія).

Попередньо, 24 жовтня 2018р. міжнародними експертами  Марко Де Нарді та Ізабель Лехнер (SAFOSO, Швейцарія) проведена вступна он-лайн лекція з даного питання.

Всього у заході прийняли участь 15 працівників  ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України», а також представники   ДЗ «Дніпропетровська медична академія МОЗ України»

Під час дводенного курсу учасники тренінгу ознайомились із  сучасними підходами  до аналізу даних нагляду та досліджень, з поняттями центральної тенденції, варіабельності, розподілу ймовірностей, з методами формування і перевірки статистичної гіпотези, з застосуванням критеріїв для випробування статистичної гіпотези тощо.

 

Керівництво: Резвих В.Г., заступник директора з дослідження біологічних факторів ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України».

 

 

Підготував:

Кісельов Д.А. – завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань

 

Джерело інформації:  Матеріали тренінгу, надані Компанією            Блек енд Вітч

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email