Санітарно-епідемічна ситуація на території Дніпропетровської області за період з 17.08.18р. по 22.08.18р.


За звітний період (з 17.08.18р. по 22.08.18р.) у Дніпропетровській області на кір захворіло 12 осіб (10 дорослих та 2 дітей).

Всього у поточному році (станом на 23.08.2018р.) за первинними діагнозами по області зареєстровано 911 випадків захворювання на кір (показник захворюваності на 100 тисяч населення 27,4 знаходиться на високому рівні). Питома вага дітей до 17 років в загальній структурі захворілих – 52% (469 випадків).

Основна причина виникнення захворювань – відсутність у 79% захворілих щеплень проти кору.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції у порівнянні з попереднім тижнем знизилась на 11%. Зареєстровано 287 випадків гострих кишкових інфекцій (показник на 100 тисяч населення 8,64) проти 322 випадків (інтенсивний показник 9,69). Серед захворілих 57% діти до 17 років (163 дитини). Захворюваність відповідає сезонному рівню.

В медичні заклади області з підозрою на захворювання вірусним гепатитом звернулось 7 осіб (показник захворюваності на 100 тисяч населення 0,3) проти 5 осіб (показник 0,2) на попередньому тижні.

За даними лабораторного моніторингу якості води відкритих водоймищ в місцях масового відпочинку мешканців області на звітному тижні встановлено відхилення від санітарно-гігієнічних норм за мікробіологічними показниками (перевищення індексу лактозопозитивних кишкових паличок –ЛКП) на пляжах в м.Верхньодніпровськ (пляж КП «Житловик» Дніпродзержинське водосховище), смт. Дніпровське (пляж КП «Дніпровець», Дніпродзержинське водосховище), м.Дніпро (р.Дніпро, КЗК «Центральний парк культури та відпочинку ім.Т.Г.Шевченко»), м. Кам’янське (правобережна зона відпочинку в районі вул. Набережної), м.Кривий Ріг (пляж вул.Маршака Тернівського району та пляж в парку ім. Ф. Мерщавцева в Центрально-Міському районі), м.Новомосковськ, (р.Самара, дитячий пляж КП ККП м.Новомосковськ, вул.Паланочна, 20), м Павлоград (міський пляж, парк 1-го Травня).

В 1-й пробі води відкритих водоймищ виділено нетоксигенний штам холерного вібріону: Дніпровський район (зона відпочинку м. Підгороднє).

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 12 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email