Санітарно-епідемічна ситуація на території Дніпропетровської області за період з 12.10.18р. по 18.10.18р.


На звітному тижні (з 12.10.18р. по 18.10.18р.) за медичною допомогою з приводу гострих респіраторних вірусних інфекцій до лікувально-профілактичних закладів звернулося 12,1 тисяч осіб (інт.пок. 422,7) проти 14 тисячі осіб (інт.пок. 422,7) на попередньому тижні.

Показник захворюваності по області нижче епідемічного порогу та  нижче показника минулого року.

Перевищення середнього обласного показнику захворюваності спостерігається на 12 адміністративних територіях. Найбільші рівні захворюваності зареєстровані серед мешканців  м.Вільногірськ, м.Кам’янське, м.Кривий Ріг, Верхньодніпровського, Криничанського, Нікопольського, Синельниківського, та Новомосковського районів.

Питома вага дітей в загальній структурі захворілих ГРІ складає 68%. Зареєстровано понад 8 тисячі випадків.

З приводу ГРІ в лікувально-профілактичні заклади області госпіталізовано 433 особи, з них 377 дітей.

Станом на 19.10.2018р. в Дніпропетровській області щеплено проти грипу 317 особа (1,3% від запланованих).

Стан захворюваності мешканців Дніпропетровської області на гострі кишкові інфекції відповідає сезонному рівню. Зареєстровано 185 випадків (показник на 100 тисяч населення 5,6), що на 2% більш показника попереднього тижня.

На звітному тижні зареєстровано епідемічне ускладнення з гострої кишкової інфекції ротавірусної етіології серед вихованців КЗ «Аулівський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) комбінованого типу «Ромашка» – всього захворіло 6 дітей.

Випадки захворювання на кір на звітному тижні не реєструвались, на попередньому тижні зареєстровано 2 випадки. Всього у поточному році (станом на 12.10.2018р.) за первинними діагнозами по області зареєстровано 931 випадок (показник захворюваності на 100 тисяч населення 28,2 знаходиться на високому рівні). Питома вага дітей до 17 років в загальній структурі захворілих – 51% (479 випадків). Основна причина виникнення захворювань – відсутність у 79% захворілих щеплень проти кору.

В медичні заклади області з підозрою на захворювання вірусним гепатитом звернулося 7 осіб (показник захворюваності на 100 тисяч населення 0,2) проти 5 осіб (показник 0,15) на попередньому тижні.

За звітний тиждень в лікувально-профілактичні заклади області за медичною допомогою звернулось 2 особи, які контактували з хворою на сказ твариною. Фахівцями ВСП ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» проведено епідеміологічне обстеження вогнища. Контактні особи отримують лікувально-профілактичні щеплення.

З приводу отруєння грибами в медичні заклади області звернулося та госпіталізовано 3 особи: 2 особи в м.Дніпро та 1 особа  м.Кам’янське. На даний час постраждалі знаходяться на стаціонарному лікуванні.  Захворювання пов’язані із вживанням дикорослих грибів, які постраждалі самостійно зібрали та готували в домашніх умовах.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 13 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

Василевська  І.С.

Print Friendly, PDF & Email