Державна установа «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України» прийняла активну участь у третьому щорічному регіональному науковому симпозіумі в рамках концепції «Єдине здоров’я» за підтримки Програми зменшення біологічної загрози (ПЗБЗ)


Третій щорічний регіональний науковий симпозіум в рамках концепції «Єдине здоров’я» за підтримки Програми зменшення біологічної загрози (ПЗБЗ) відбувся у м. Києві з 16 по 20.04.2018 року.

У роботі третього щорічного регіонального наукового симпозіуму прийняли участь більш, як 80 установ, включаючи науково – дослідні інститути, обласні лабораторні центри, медичні вузи, медичні академії післядипломної освіти, ветеринарні та аграрні вузи та заклади охорони здоров’я. Протягом перших чотирьох днів Симпозіуму 52 дослідники представили свої роботи підчас усних презентацій, та ще 44 учасника – на паралельних сесіях коротких доповідей; крім того щодня презентувалось більше 300 постерних доповідей.

Метою симпозіуму було підвищення рівня біобезпеки та біозахисту, сприяння поширенню концепції «Єдиного здоров’я» в Україні, розвиток знань в галузі епідеміологічного нагляду, а також покращення розуміння ризиків виникнення захворювань. Третій щорічний регіональний науковий симпозіум в рамках концепції  «Єдине здоров’я»  за підтримки Програми зменшення  біологічної загрози  (ПЗБЗ) організовано як одну із складових Програми з написання наукових робіт (ПННР ), що була впроваджена в рамках Програми зменшення біологічної загрози  (ПЗБЗ ) Агентства зменшення загрози (АЗЗ ).

Науковий симпозіум проведено за участю  десяти міжнародних експертів з США та Європи, які працювали як модератори і редколегія, та оцінювали кожну представлену усну та постерну презентацію, в т.ч. Стівен Хігз, Марко де Нарді, Карен Сейлорс, Олег Лущак, Фалгуні К. Парех, Сергій Михайловський, Елізабет Валігора, Войчех Іваняк, Патрік Ейск’ю, Джейсон Фарлоу.Робота симпозіуму проведена за активною участю Доктора Девіда Дж. Мустра, менеджера з питань біоспостереження та науково-дослідницької діяльності Представництва «Блек енд Вітч»/«Метабіота, команди ПННР.

В рамках  симпозіуму ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України» презентував 15  постерних доповідей та 1 усну презентацію, виконаних фахівцями установи та його відокремленого структурного підрозділу. Під час  постерних презентацій та усних доповідей фахівці  ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України»  приймали участь  в обговоренні виступів та відповідали на питання міжнародних експертів.

Роботи фахівців ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ  України» позитивно  оцінені міжнародними експертами. За результатами активної участі у роботі симпозіуму  фахівці  установи отримали сертифікати.

Виконавець: Шамичкова Г.Р. – завідувач відділення особливо небезпечних інфекцій ВДБФ ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України»

 

 

Фото з Симпозіуму:

 

Print Friendly, PDF & Email