Оперативна інформація щодо захворюваності на грип та ГРІ станом на 09.03.18 року


За даними оперативного епідеміологічного моніторингу на 10-му тижні (за період з 02.03.18р. по 08.03.2018р.) по області з приводу гострих респіраторних захворювань та грипу за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів звернулося понад 14 тисяч осіб, із них  65,5% діти до 17 років. Захворюваність нижче минулого тижня на 21%.

Показник захворюваності на ГРІ та грип (сумарно) серед населення області нижче епідемічного порогу на 59%, але вище показника минулого року на 29%.

На жодній адміністративній території області епідемічний поріг не перевищено.

Високі рівні захворюваності зареєстровані серед мешканців м. Жовті Води, м.Нікополь, м.Кам’янське, м.Вільногірськ, Петриківського, Нікопольського Верхньодніпровського та Синельниківського районів.

Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в м.Жовті Води – 679,9, найменший у Петропавлівському районі – 127,8 на 100 тисяч населення.

Серед дітей віком 0-17 років захворюваність на гострі респіраторні інфекції та грип знизилась на 24%. Зареєстровано понад 9 тисяч випадків.

 

У порівнянні з попереднім тижнем загальна кількість госпіталізованих осіб знизилась на 9%, у т.ч  серед дітей на 15%.

 

Летальних випадків через ускладнення від грипу не зареєстровано.

За результатами вірусологічного моніторингу, який проводиться ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» на поточному тижні встановлено циркуляцію вірусів грипу В. Також, в поодиноких випадках встановлено циркуляцію аденовірусів.

 

З початку епідемічного сезону проти грипу в області щеплено майже 26 тисяч осіб (73% від запланованих).

 

   Злобіна Н.С.

 

 

Print Friendly, PDF & Email