Оперативна інформація щодо захворюваності на грип та ГРІ станом на 02.02.18 року  


 

За даними оперативного епідеміологічного моніторингу на 5-му тижні (за період з 26.01.18р. по 01.02.2018р.) по області з приводу гострих респіраторних захворювань та грипу за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів звернулося понад 20 тисяч, із них  74% діти до 17 років. У порівнянні з попереднім тижнем захворюваність зросла на 16,1%.

Показник захворюваності на ГРІ та грип (сумарно) серед населення області нижче епідемічного порогу на 26,8%, але вище показника минулого року на 26,5%.

На 5-ти адміністративних територіях області перевищено епідемічний поріг.

Найвищі рівні захворюваності зареєстровані серед мешканців м.Кам’янське, м.Жовті Води, м.Вільногірськ, м.Нікополь, м.Кривий Ріг, Криворізького, Криничанського, Синельниківського та Павлоградського районів.

Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в м.Жовті Води – 1262,7  найменший у м.Першотравенськ – 175,6 на 100 тисяч населення.

Серед дітей віком 0-17 років захворюваність на гострі респіраторні інфекції та грип зросла на 21% (за рахунок дітей шкільного віку). Зареєстровано понад 15 тисяч випадків.

У зв’язку з високими рівнями захворюваності серед дітей шкільного віку тимчасово призупинено навчально-виховний процес серед учнів окремих класів та загальноосвітніх шкіл в м.Дніпро, м.Кам’янське м.Кривий Ріг, м.Жовті Води, м.Марганець, м.Нікополь, м.Павлоград, Новомосковський район, із загальною кількістю понад 18 тисяч учнів.

Летальних випадків через ускладнення від грипу не зареєстровано.

За даними вірусологічного моніторингу, який проводиться ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України» на звітному тижні встановлено циркуляцію вірусу грипу В.

З початку епідемічного сезону проти грипу в області щеплено 25717 осіб (72,2% від запланованих), у т.ч.: медичного ризику – 7757 осіб, епідемічного ризику – 17960 осіб.

 

Завідувач  відділення організації епідеміологічних досліджень  ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України»   Кузьменко О.В.

 

 

Print Friendly, PDF & Email