Санітарно-епідемічна ситуація на території Дніпропетровської області за період з 12.01.2018р. по 18.01.2018р.


За період з 12.01.2018р. по 18.01.2018р. з приводу гострих респіраторних вірусних інфекцій за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів звернулося 14 тисяч 551 особа (інтенсивний показник 437,94). Серед захворілих 67,2% діти віком до 17 років. У порівнянні з попереднім тижнем захворюваність зросла на 18,7%.

Показник захворюваності по області нижче епідемічного порогу на 45,5% та нижче показника минулого року на 5,4%.

Перевищення обласного показника захворюваності спостерігається на 14 адміністративних територіях. Найвищі показники захворюваності з яких у м.Вільногірськ, м.Кам’янське, м.Жовті Води, Криничанському, Новомосковському та  Синельниківському районах.

У порівнянні з попереднім тижнем загальна кількість госпіталізованих осіб з приводу ГРІ  по області зросла  на 13,7%.  Всього госпіталізовано 647 осіб, з них 532 дитини.

З початку епідемічного сезону в Дніпропетровській області щеплено проти грипу понад 25 тис. осіб.

На поточному тижні продовжується подальше розповсюдження  кору.  Зареєстровано – 25 випадків кору.

Загальна кількість захворілих на кір у поточному році – 49 осіб. Випадки реєструвалися на 12 адміністративних територіях: м.Дніпро, м.Кривий Ріг, м.Марганець, м.Жовті Води, м.Нікополь, Синельниківському, Дніпровському, Криворізькому, Криничанському, Новомосковському, Софіївському та Магдалинівському районах. Основна причина виникнення захворювань – відсутність у більшості захворілих щеплень проти кору. Враховуючи динамічне поширення кору серед населення епідемічний прогноз – несприятливий.

Серед мешканців Дніпропетровської області захворюваність гострими кишковим інфекціями знизилась  на 6,4%. Всього по області зареєстровано 132 випадки захворювання (інтенсивний показник на 100 тисяч населення 3,97) проти 141 випадку (інтенсивний показник 4,24) на попередньому тижні.

Питома вага дітей до 17 років в загальній структурі захворілих на гострі кишкові інфекції складає 61,4% (81 випадок).

В медичні заклади області з підозрою на захворювання вірусним гепатитом звернулись 9 осіб (показник захворюваності на 100 тисяч населення склав 0,27) проти 5 випадків (показник захворюваності 0,14) – зменшення на 3 випадки.

За минулий тиждень зареєстровано два осередки сказу серед тварин. З хворою на сказ твариною контактна 1 особа. Фахівцями ВСП ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» забезпечено проведення епідеміологічного обстеження вогнищ. Контактна особа отримує  лікувально-профілактичне щеплення.

В м. Новомосковськ зареєстровано випадок захворювання ботулізмом. Захворювання, за попередніми даними, пов’язують з вживанням консервації домашнього приготування.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 13 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

 

Василевська І.С.     

Print Friendly, PDF & Email