Санітарно-епідемічна ситуація на території Дніпропетровської області за період з 22.12.2017р. по 28.12.2017р.


За період з 22.12.2017р. по 28.12.2017р. з приводу гострих респіраторних вірусних інфекцій за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів звернулося 14 тисяч 75 осіб (інтенсивний показник 427,22). Серед захворілих 72,5% діти віком до 17 років. У порівнянні з попереднім тижнем захворюваність знизилась на 20%.

Показник захворюваності по області нижче епідемічного порогу на 7%.

Перевищення обласного показника захворюваності спостерігається по м.Вільногірськ, м.Павлоград, м.Кам’янське, Синельниківського Верхньодніпровському та Дніпровському районах.

У порівнянні з попереднім тижнем загальна кількість госпіталізованих осіб з приводу ГРІ  по області зросла на 23%.  Всього госпіталізовано 687 осіб, з них 586 дітей.

За результатами вірусологічного моніторингу, який проводиться ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» на поточному тижні встановлено циркуляцію вірусів грипу В, зокрема серед дитячого населення.

З початку епідемічного сезону в Дніпропетровській області щеплено проти грипу 24 тис. 815 осіб (70%) від запланованих.

На поточному тижні продовжується подальше розповсюдження захворюваності на кір серед мешканців Кривого Рогу. Загальна кількість захворілих під час спалаху в модульному містечку  – 12 осіб, у тому числі 9 дітей. Основна причина виникнення захворювань – відсутність у більшості захворілих щеплень проти кору. Враховуючи наближення святкових днів, під час який триває активне спілкування та відвідування масових заходів, існує ризик подальшого розповсюдження кору.

Серед мешканців Дніпропетровської області захворюваність гострими кишковим інфекціями знизилась на 5,5%. Всього по області зареєстровано 154 випадки захворювання (інтенсивний показник на 100 тисяч населення 4,67) проти 163 випадки (інтенсивний показник 4,95) на попередньому тижні. Захворюваність відповідає сезонному рівню.

Питома вага дітей до 17 років в загальній структурі захворілих на гострі кишкові інфекції складає 63% (97 випадків).

В медичні заклади області з підозрою на захворювання вірусним гепатитом звернулись 6 осіб (показник захворюваності на 100 тисяч населення склав 0,18), проти 9 випадків (інт.пок. 0,27). Захворюваність на 3 випадки  нижче минулого тижня.

За минулий тиждень, в 3-х осередках сказу серед тварин, зареєстровано 6 контактних  осіб. Фахівцями ВСП ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» забезпечено проведення епідеміологічного обстеження вогнищ. Контактні особи отримують лікувально-профілактичні щеплення.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 12 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

 

Василевська І.С.     

Print Friendly, PDF & Email