Санітарно-епідемічна ситуація на території Дніпропетровської області за період з 15.12.2017р. по 21.12.2017р.


За період з 15.12.2017р. по 21.12.2017р. з приводу гострих респіраторних вірусних інфекцій за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів звернулося 17 тисяч 690 осіб (інтенсивний показник 536,9). Серед захворілих 75% діти віком до 17 років. Епідемічний поріг по області перевищено на 4,3%.

Найвищі рівні захворюваності зареєстровані серед мешканців м.Павлоград, м.Вільногірськ, м.Кам’янське, Новомосковського, Синельниківського та Верхньодніпровського районів.

У порівнянні з попереднім тижнем загальна кількість госпіталізованих осіб з приводу ГРІ  по області знизилась на 23%.  Всього госпіталізовано 557 осіб, з них 455 дітей.

За результатами вірусологічного моніторингу, який проводиться ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» на поточному тижні встановлено циркуляцію вірусів грипу В, зокрема серед дитячого населення.

З початку епідемічного сезону в Дніпропетровській області щеплено проти грипу 24 тис. 259 осіб (68%) від запланованих.

На поточному тижні продовжується подальше розповсюдження захворюваності на кір серед мешканців області. Зареєстровано спалаху кору серед мешканців модульного містечка м.Кривий Ріг та поодинокі випадки в м.Дніпро та Новомосковському районі – по 2 випадки, м.Кам’янське – 1 випадок. Основна причина виникнення захворювань – відсутність у більшості захворілих щеплень проти кору.

Серед мешканців Дніпропетровської області захворюваність гострими кишковим інфекціями зросла на 8%. Всього по області зареєстровано 163 випадки захворювання (інтенсивний показник на 100 тисяч населення 4,95) проти 151  випадку (інтенсивний показник 4,58) на попередньому тижні. Захворюваність відповідає сезонному рівню.

Питома вага дітей до 17 років в загальній структурі захворілих на гострі кишкові інфекції складає 65% (106 випадків)

В медичні заклади області з підозрою на захворювання вірусним гепатитом звернулись 9 осіб (показник захворюваності на 100 тисяч населення склав 0,27). Захворюваність на рівні минулого тижня.

За минулий тиждень, в 3-х осередках сказу серед тварин, зареєстровано 4 контактні  особи. Фахівцями ВСП ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» забезпечено проведення епідеміологічного обстеження вогнищ. Контактні особи отримують лікувально-профілактичні щеплення.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 11 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

Гончарова О.В          

 

Print Friendly, PDF & Email