Оперативна інформація щодо захворюваності на грип та ГРІ станом на 22.12.17 року


За даними оперативного епідеміологічного моніторингу на 51-му тижні (за період з 15.12.17р. по 21.12.2017р.) по області з приводу гострих респіраторних захворювань та грипу за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів звернулося  понад 17 тисяч осіб, із них 75% діти віком до 17 років.

Показник захворюваності на ГРІ та грип (сумарно) серед населення області 536,9 на 100 тисяч населення, вище епідемічного порогу.

Найвищі рівні захворюваності зареєстровані серед мешканців м.Вільногірськ, м.Павлоград, м.Кам’янське, м.Нікополь,  Новомосковського, Синельниківського,  Верхньодніпровського,  Павлоградського, Дніпровського, Нікопольського районів.

Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в м.Вільногірськ – 1030,8 , найменший у Солонянському районі – 217,4 на 100 тисяч населення.

Серед дітей віком 0-17 років захворюваність на гострі респіраторні інфекції та грип знизилась на 6% і складає понад 13 тисяч випадків.

У зв’язку з високим рівнем захворюваності тимчасово призупинено навчально-виховний процес серед учнів  окремих класів та загальноосвітніх шкіл в м.Дніпро, м.Кам’янське, Новомосковському, Петропавлівському районах.

У порівнянні з попереднім тижнем загальна кількість госпіталізованих осіб знизилась на 22,8%, у т.ч. серед дітей на 24,2%. Всього за звітній тиждень по Дніпропетровській області госпіталізовано 557 осіб, з них 455 дітей.

Летальних випадків через ускладнення від грипу не зареєстровано.

За даними вірусологічного моніторингу, який проводиться обласною вірусологічною лабораторією та двома вірусологічними підрозділами ВСП Криворізький та Кам`янський МВЛД «ДУ «ДОЛЦ МОЗ України» –  на звітньому тижні встановлено циркуляцію вірусів грипу В.

З початку епідемічного сезону проти грипу в області щеплено 24259 осіб (68,1% від запланованих), у т.ч.: медичного ризику – 7029 осіб (63,9% від запланованих); епідемічного ризику – 17230 осіб (70% від запланованих).

 

Завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень відділу дослідження біологічних факторів ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» Кузьменко О.В.

 

Print Friendly, PDF & Email