Оперативна інформація щодо захворюваності на грип та ГРІ станом на 15.12.17 року


За даними оперативного епідеміологічного моніторингу на 50-му тижні (за період з 08.12.17р. по 14.12.2017р.) по області з приводу гострих респіраторних захворювань та грипу за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів звернулося  понад 18 тисяч осіб, із них 75% діти віком до 17 років.

Показник захворюваності на ГРІ та грип (сумарно) серед населення області 571,1 на 100 тисяч населення, що більше минулого тижня на 5,7% та вище  епідемічного порогу.

Найвищі рівні захворюваності зареєстровані серед мешканців м.Вільногірськ, м.Павлоград,  м.Кам’янське, м.Першотравенськ, Юр’ївського, Новомосковського, Нікопольського, Павлоградського, Синельниківського  районів.

Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в м.Вільногірськ – 942,8 , найменший у Криворізькому районі – 175,4 на 100 тисяч населення.

В загальній структурі захворілих питома вага дітей складає 75%. Серед дітей віком 0-17 років захворюваність на гострі респіраторні інфекції та грип зросла на 7,4% і складає понад 14 тисяч випадків.

У зв’язку з високим рівнем захворюваності тимчасово призупинено навчально-виховний процес серед учнів  окремих класів та загальноосвітніх шкіл в м.Дніпро, м. Кам’янське, м.Павлоград, Новомосковському, Павлоградському, Петропавлівському та Покровському районах.

У порівнянні з попереднім тижнем загальна кількість госпіталізованих осіб зросла на 20%, у т.ч. серед дітей на 17%. Всього за звітній тиждень по Дніпропетровській області госпіталізовано 722 особи, з них 600 дітей.

Летальних випадків через ускладнення від грипу не зареєстровано.

За даними вірусологічного моніторингу, який проводиться обласною вірусологічною лабораторією та двома вірусологічними підрозділами ВСП Криворізький та Кам`янський МВЛД «ДУ «ДОЛЦ МОЗ України» –  на звітньому тижні встановлено циркуляцію вірусів грипу В, зокрема серед дитячого населення.

З початку епідемічного сезону проти грипу в області щеплено 23327 осіб (65,5% від запланованих), у т.ч.: медичного ризику – 6624 особи (60,2% від запланованих); епідемічного ризику – 16703 особи (67,9% від запланованих).

 

Завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень відділу дослідження біологічних факторів ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» Кузьменко О.В.

 

Print Friendly, PDF & Email