Оперативна інформація щодо захворюваності на грип та ГРІ станом на 01.12.17 року


За даними оперативного епідеміологічного моніторингу на 48-му тижні 2017 року (за період з 24.11.17р. по 30.11.2017р.) захворюваність на гострі респіраторні інфекціями знаходиться на сезонному рівні та розцінюється як передепідемічна.

За звітний тиждень по Дніпропетровської області з приводу гострих респіраторних інфекцій за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів звернулося понад 16 тисяч осіб.

Показник захворюваності по області менше показника минулого року та нижче епідемічного порогу. Разом з тим, на 2-х адміністративних територіях відмічається перевищення епідемічного порогу.

Перевищення обласного показника захворюваності спостерігається на 15 адміністративних територіях.

Найвищі рівні захворюваності зареєстровані серед мешканців м.Павлоград; найнижчий у Петриківському районі.

В загальній структурі захворілих питома вага дітей складає 72,7%. Серед дітей віком 0-17 років захворюваність на гострі респіраторні інфекції та грип зросла на 10,3% (за рахунок дітей 5-17 років) і складає понад 12 тисяч випадків.

У зв’язку з високим рівнем захворюваності тимчасово призупинено навчально-виховний процес серед учнів окремих класів та загальноосвітніх шкіл в м.Дніпро, м.Павлоград, м.Кривий Ріг, м.Новомосковськ.

У порівнянні з попереднім тижнем загальна кількість госпіталізованих осіб дещо знизилася. Всього за звітній тиждень по області госпіталізовано 453 особи (2,7% від захворілих).

Летальних випадків через ускладнення від грипу не зареєстровано.

За даними вірусологічного моніторингу, який проводиться обласною вірусологічною лабораторією та двома вірусологічними підрозділами ВСП Криворізький та Кам`янський МВЛД «ДУ «ДОЛЦ МОЗ України» –  циркуляції вірусів грипу на території області не виявлено.

З початку епідемічного сезону проти грипу в області щеплено 19523 особи (54,8% від запланованих), у т.ч.: медичного ризику – 5303 особи (48,2% від запланованих); епідемічного ризику – 14220 осіб (57,8% від запланованих).

 

 

 

Завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень відділу дослідження біологічних факторів ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» Кузьменко О.В.

 

Print Friendly, PDF & Email