Оцінка ефективності системи епідеміологічного нагляду за грипом та ГРІ експертами Європейського регіонального бюро ВООЗ


У період 30 жовтня – 03 листопада 2017 року Україну відвідала команда міжнародних експертів Європейського бюро ВООЗ з питань посилення системи епідеміологічного нагляду за хворобами, схильними до епідемій, в тому числі сезонним та пандемічним грипом.

Dmitriy Pereyaslov,Liudmyla Slobodyanyk,Mohir Ahmedov,Veronika EderМета візиту – обговорення з фахівцями Міністерства охорони здоров’я та усіма зацікавленими сторонами поточного стану та перспективи розвитку системи епідеміологічного нагляду за грипом; відвідування дозорних станцій (ЛПЗ) та лабораторних центрів у м. Києві, Дніпропетровській та Одеській області.

З метою визначення шляхів для покращення якості та ефективності системи епіднагляду, базуючись на стандартах ВООЗ, експерти Європейського регіонального бюро ВООЗ та фахівці ДЗ «УЦКМЗ МОЗ»  відвідали 1-2 листопада 2017 року Дніпропетровську область.

До складу команди міжнародних експертів увійшли:

Dmitriy Pereyaslov, консультант ЄРБ ВООЗ

Liudmyla Slobodyanyk,  представник Бюро ВООЗ в Україні

Mohir Ahmedov, консультант ЄРБ ВООЗ.

Veronika Eder, консультант ЄРБ ВООЗ

Оксана Артемчук, лікар-епідеміолог Центру грипу та ГРВІ

Роман Анатолійович Родина, заступник генерального директора ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», голова комісії з реорганізації ДЗ «Український центр з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України»

Під час візиту до КЗ «Кам'янська міська лікарня №7» ДОР»

КЗ «Кам’янська міська лікарня №7» ДОР»

Під час проведення стандартизованої оцінки ефективності системи епідеміологічного нагляду за грипом та ГРІ на території Дніпропетровської області команда міжнародних експертів відвідала:

– Дніпропетровський обласний департамент охорони здоров’я,

– ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України»,

– ВСП «Кам’янський МВЛД ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України»,

– КЗ «Кам’янська міська лікарня №7»ДОР»,

– КЗ «Дніпропетровська дитяча міська клінічна лікарня№2» ДОР»,

– КЗ «Дніпропетровський ЦПМСД №1».

Оціночна місія проходила у вигляді бесід, огляду звітних форм,  журналів реєстрації, ознайомлення з комп’ютерною програмою EpidObserve тощо. Оцінка вірусологічної лабораторії ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» проводилась із використанням інструменту NIC-LAT.

Учасники зустрічі мали можливість отримати також додаткові відповіді на запитання та ближче  поспілкуватись з експертами ВООЗ.

Основною метою цієї події є визначення шляхів для покращення якості та ефективності системи епіднагляду за грипом та ГРІ та території України відповідно до міжнародних стандартів та всесвітньо визнаних практик.

Виконавець: Кузьменко О.В. – завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України»; Злобіна Н.С. – лікар-епідеміолог ВОЕД ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України». 

Mohir Ahmedov,Олександр Радченко,Оксана Артемчук,Роман Родина, Олександр Штепа

Mohir Ahmedov,Олександр Радченко,Оксана Артемчук,Роман Родина, Олександр Штепа

Олена Кузьменко, Оксана Артемчук

Олена Кузьменко, Оксана Артемчук

Даниленко Галина, Mohir Ahmedov, Liudmyla Slobodyanyk

Даниленко Галина, Mohir Ahmedov, Liudmyla Slobodyanyk

 

 

 

 

 

 

 

 

Під час візиту КЗ «Дніпропетровський ЦПМСД №1»Під час візиту КЗ «Дніпропетровський ЦПМСД №1» Під час візиту КЗ «Дніпропетровський ЦПМСД №1» Під час візиту КЗ «Дніпропетровський ЦПМСД №1»

 

Print Friendly, PDF & Email