Санітарно – епідемічної ситуації на території Дніпропетровської області за період 22.09.2017р. по 28.09.2017р.


За період з 22.09.2017р. по 28.09.2017р. серед мешканців Дніпропетровської області захворюваність гострими кишковим інфекціями знизилась на 7%. Всього по області зареєстровано 254 випадки  захворювання  (інтенсивний показник на 100 тисяч населення 7,71) проти 273 випадків (інтенсивний показник 8,29) на попередньому тижні.

Питома вага дітей до 17 років в загальній структурі захворілих на гострі кишкові інфекції складає 62% (149 випадків, у тому числі 54 випадки серед організованих дітей).

Рівні захворюваності на гострі кишкові інфекції відповідають сезонним для даного періоду року.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ гострих кишкових інфекцій у 97% випадків факторами передачі стали продукти харчування. Серед ймовірних факторів найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 25%, м’ясну продукцію – 21%, овочі та фрукти – 19%, на рибну продукцію – 9%, на яйця – 7%,  кондитерські вироби – 3%.

Серед вихованців приватного дошкільного навчального дитячого закладу «Дружба» зареєстровано епідемічне ускладнення з гострої кишкової інфекції ротавірусної етіології. Всього в інфекційні стаціонари міста госпіталізовано 5 дітей з зазначеного дитячого закладу. Фахівці ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» для епідеміологічного розслідування та організації протиепідемічних заходів не допущенні в приміщення приватного дошкільного навчального закладу «Дружба» адміністрацією дитячого закладу. З цього приводу проінформовані правоохоронні органи.

В медичні заклади області з підозрою на захворювання вірусним гепатитом звернулося 5 осіб, як і на минулому тижні. Показник захворюваності на 100 тисяч населення склав 0,15. Випадки реєструвались на 4х адміністративних територіях області. Спалахи, групові випадки захворювання на вірусні гепатити не зареєстровані.

За минулий тиждень, в п’яти осередках сказу серед тварин, зареєстровано 9 контактних  осіб. Фахівцями ВСП ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» забезпечено проведення епідеміологічного обстеження вогнища. Постраждалі отримують лікувально-профілактичні щеплення.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 12 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

 

Василевська І.С.   

Print Friendly, PDF & Email