Дотримання безпечних умов праці та проведення лабораторно-інструментальних досліджень на промислових підприємствах


проведення інструментальних досліджень на підприємстві

Державна установа «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України» має  необхідні сертифікати атестації та акредитації і проводить  лабораторно-інструментальні дослідження умов праці з визначенням  шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на робочих місцях для організації медичних оглядів працівників, проведення відомчого лабораторного контролю, для атестації робочих місць.

Під  час роботи на виробництві, в залежності від технологічного процесу, на людину можуть впливати один, або низка шкідливих та небезпечних виробничих чинників.

Шкідливі виробничі фактори можуть спричинити професійне або виробничо-обумовлене захворювання, тимчасове або стійке зниження працездатності, підвищення частоти соматичних та інфекційних захворювань, призвести до порушення здоров’я  як  працівника, так і його нащадків.

Безпека того чи іншого технологічного процесу може бути визначена за кількістю та за ступенем небезпечного впливу кожного окремого шкідливого виробничого чинника

На робочому місці на працівника можуть впливати такі шкідливі та небезпечні фактори виробничого середовища, як шумове навантаження, вібрація, інфрачервоне випромінювання, наявність в повітрі робочої зони  шкідливих хімічних речовин та ін.

Безпечні умови праці – це стан умов праці, за якого вплив на працівників шкідливих та небезпечних виробничих чинників усунуто або їх рівні не перевищують гранично-допустимих значень.

Серед професійних груп найчастіше шкідливі умови праці виявляються на підприємствах чорної металургії, важкого машинобудування, гірничодобувної промисловості.

Державна  установа ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я  України» у разі необхідності пропонує послуги досвідчених фахівців, які зможуть оперативно та якісно провести необхідні лабораторно-інструментальні  дослідження , надати консультативну допомогу щодо організації лабораторних досліджень з визначенням  шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на робочих місцях

На базі ДУ «Дніпропетровський  ОЛЦ  МОЗ України» надаються послуги з організації та проведення  досліджень  важкості та напруженості праці для атестації робочих місць на підприємствах.

Оплата послуг за  Прейскурантом, затвердженим Постановою КМУ № 1351 від 27.08.03р. Вартість послуг на сьогоднішній день є найбільш прийнятною та   найнижчою  у порівнянні з іншими лабораторіями.

Подання заяви та оформлення договорів здійснюється за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Щербаня, 6. За довідками та додатковою інформацією прошу звертатися за телефонами:  731-96-73 – відділення організації санітарно-гігієнічних досліджень, електронна адреса

dolc. post@ses.dp.ua

Сподіваємося на плідну співпрацю.

Автор: Асєєва О.В.,лікар з гігієни праці відділення організації санітарно-гігієнічних досліджень  ДУ « Дніпропетровський ОЛЦ  МОЗ України».

Print Friendly, PDF & Email