Семінар «Єдине здоров’я » на тему «Роль відбору проб в польових умовах та спостереження з використанням ГІС- технології в системі епіднагляду України» (м. Одеса, 18-22.09.2017 р. )


Державна установа «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України» прийняла активну участь у семінарі «Роль відбору проб в польових умовах та спостереження з використанням ГІС- технології», який в рамках реалізації Програми зменшення біологічної загрози «Єдине Здоров’я » був організований та проведений компанією «Блек енд Вітч/Метабіота» 18.09-22.09.2017 року в м. Одесі.

Семінар «Роль відбору проб в польових умовах та спостереження з використанням ГІС- технології» в рамках «Єдине Здоров’я » з метою  реалізації Програми зменшення біологічної загрози  відбувся  у м. Одесі з 18.09 по 22.09.2017 року.

Учасники семінару

Учасники семінару

З 18.09 по 22.09.2017 року в рамках реалізації Програми зменшення біологічної загрози «Єдине Здоров’я»  за підтримки Програми залучення до спільної біологічної діяльності (ПЗСБД ) в Україні  у м. Одесі   відбувся  семінар на тему «Роль відбору проб в польових умовах та спостереження з використанням ГІС- технології».

У роботі семінару «Роль відбору проб в польових умовах та спостереження з використанням ГІС- технології» прийняли участь більш  30 установ  Міністерства охорони здоровя та ветеринарної  медицини, а саме: ДЗ «Український центр з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України», ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України», ДУ «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України», ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України»,  ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України», ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України»,  ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України», ДУ «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України», ДУ «Херсонський обласний лабораторний центр МОЗ України»,  ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» та інші.

 

Міжнародний експерт, який провів теоретичні та практичні навчання. Ерік Бортц, Ph.D

Міжнародний експерт, який провів теоретичні та практичні навчання.
Ерік Бортц, Ph.D

Цей семінар був розроблений  та проведений  у відповідь на чисельні прохання українських реципієнтів про надання навчальних тренінгів з відбору та транспортування проб в польових умовах і гарантування відповідності робіт в польових умовах відповідним протоколам біобезпеки та біозахисту. Навчання було проведено за участю міжнародних  наукових експертів, включало теоретичну частину та заняття в польових умовах.

Фахівці ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України» прийняли активну участь.

Фахівці ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України» прийняли активну участь.

Метою семінару «Роль відбору проб в польових умовах та спос-тереження з використанням ГІС- технології» було підвищення рівня біобезпеки та біо-захисту, сприяння поширенню концепції «Єдиного здоров’я» в Україні, розвиток знань в галузі епідемі-ологічного нагляду, а також покращення розуміння ризиків виникнення захворювань.

За результатами активної участі у семінарі  на тему «Роль відбору проб в польових умовах та спостереження з використанням ГІС- технології» фахівці ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України» одержали сертифікати.

 

Керівник:  Резвих В.Г. 

Виконавець: Шамичкова Г.Р. – завідувач відділення особливо небезпечних інфекцій ВДБВФ ДУ “ДОЛЦ МОЗ України”, Литовченко І.Й. – біолог лабораторії особливо небезпечних інфекцій ВДБФ ДУ “ДОЛЦ МОЗ України”

 

Print Friendly, PDF & Email