Телеконференція з питань організації дозорного епідеміологічного нагляду за грипом та ГРІ


Роман Родина,Наталя Нізова, Тетяна Дихановська, Ірина Демчишина

Роман Родина,Наталя Нізова, Тетяна Дихановська, Ірина Демчишина

На виконання наказу МОЗ України від 06.11.2015 №732 «Про затвердження нормативно-правових актів з питань організації та проведення санітарно-протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню грипу та гострих респіраторних інфекцій» 14.09.2017 ДЗ «Український центр з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України» за підтримки ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» проведена телеконференція з питань організації дозорного епідеміологічного нагляду за грипом та гострими респіраторними інфекціями в Україні.

На зв’язку з обласними центрами України були: генеральний директор ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» Наталя Нізова,

Заступник генерального директора з регіонального розвитку ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» Роман Родина, завідувач Центру грипу та ГРВІ ДЗ «УКЦКМЗ МОЗ» Тетяна Дихановська та завідувач вірусологічної референт-лабораторії ДЗ «УКЦКМЗ МОЗ» Ірина Демчишина.

У телеконференції прийняли участь керівники Департаментів/Управлінь охорони здоров’я, державних установ лабораторних центрів МОЗ України, закладів охорони здоров’я, задіяних у системі дозорного епідеміологічного нагляду, лікарі епідеміологи, вірусологи, інфекціоністи.

Телеконференція.

Телеконференція.

Протягом двох годин конференції були розглянуті переваги та недоліки дозорного епідеміологічного нагляду за підсумками першого року впровадження, шляхи покращення дозорного вірусологічного моніторингу, проаналізована захворюваність на грип та ГРВІ протягом минулого епідсезону.

Окремим блоком висвітлені та обговорені питання стосовно проекту методичних вказівок «Система дозорного епідеміологічного нагляду за грипом та гострими респіраторними інфекціями серед населення України», розроблених фахівцями ДЗ«Український центр з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України».

Також була презентована програма «Fluence», яка буде використовуватися для систематизації даних щодо епідеміологічного нагляду.

 

Керівник: Резвих В.Г.

Виконавець: Кузьменко О.В. – завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень ДУ “Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України”

Print Friendly, PDF & Email