ДІТИ В НЕБЕЗПЕЦІ !


Як зберегти здоров`я школяра від впливу шкідливих факторів.

ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!

Дитина та комп'ютер

Дитина та комп’ютер.

Ось і розпочався новий навчальний рік! Сподіваємося, що наші діти стануть розумнішими і дорослішими. Та чи достатньо ми турбуємося про їх стан здоров’я? Чи часто ми піднімаємо питання до керівництва навчальних закладів про дотримання санітарних вимог в приміщеннях, де наші діти проводять більшість свого часу?

Річ в тім, що останнім часом до ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я» звертаються, як батьки дітей, так і самі педагоги – «Чи не забагато в нашому комп’ютерному класі розміщено обладнання? Чи повинні вчителі з інформатики отримувати додаткові пільги за небезпечні умови праці?», «Чи сильно електромагнітне поле від комп’ютерної техніки випромінює свою енергію на дітей?»

При цьому шановні, питання почали надходити масово після того, як МОЗ своїм Наказом від 26.06.2017 року №709 відмінив «Державні санітарні правила і норми влаштування і обладнання кабінетів комп’ютерної техніки в навчальних закладах та режиму праці учнів на персональних комп’ютерах» ДСанПіН 5.5.6.009-98 мотивуючи застарілими нормами до матеріально-технічної бази.

Але ж погодьтеся не всі діти мають змогу навчатися на новому сучасному обладнанні навіть в крупних містах, а як показує практика в сільській місцевості діти не мають доступу і до застарілого обладнання. До того ж навчальні заклади не завжди мають можливість придбати якісне та безпечне комп’ютерне обладнання.

Саме тому ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» пропонує керівникам навчально-виховних закладів всіх форм власності, фізичним та юридичним особам, в тому числі благодійним та громадським організаціям, батьківським комітетам та іншим зацікавленим громадянам звертатися для отримання консультацій та проведення необхідних досліджень з метою недопущення погіршення стану здоров’я дітей та педагогів.

За більш детальною інформацією звертайтеся за адресою: м. Дніпро, вул. Щербаня, 6.

Контактні телефони: 731-96-75 (вимірювальна лабораторія ЕМП та інших фізичних факторів), 731-95-83 (приймальна).

Пам’ятайте! Здоров’я дітей в Ваших руках.

 

Керівник: Похмурко І.В. – заступник директора

Виконавець: Древаль Ю.М. – завідувач лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів

 

Print Friendly, PDF & Email