Державна установа «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» прийняла активну участь в семінарі з написання наукових робіт.


24-25 липня 2017р. на базі ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» відбувся семінар в рамках концепції «Єдине здоров’я» з написання наукових робіт і дотримання етичних та правових норм в межах Програми з написання наукових робіт

Учасники семінару.

Учасники семінару.

Головною метою семінару було підвищення обізнаності про основні особливості наукової етики, доступні інструменти для покращення наукового письма, а також про Програму з написання наукових робіт (ПННР) та майбутній симпозіум в межах ПННР.

Протягом двох днів захід відвідали 34 учасники, включаючи директорів, завідувачів кафедр, аспірантів, студентів-медиків та науковий персонал Державної установи «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»,  Дніпропетровської державної регіональної лабораторії ветеринарної медицини та Дніпропетровської державної медичної академії.

Учасники семінару.

Учасники семінару.

Перший день зустрічі розпочався з представлення Програми з написання наукових робіт, її основної ідеї, історії виникнення в  Україні та шляхи реалізації. Під час цієї сесії було розглянуто такі питання як основні напрямки роботи програми, робота з міжнародно визнаними експертами, роль команди ПННР та допомога з конференціями. Незважаючи на те, що майже половина науковців, що були присутні, є активними учасниками ПННР, було задано багато різноманітних запитань, а особливо тих, що пов’язані з наданням допомоги для участі в конференціях. Майже всі учасники заходу, та навіть ті, хто раніше не брав участі в попередніх заходах програми, повідомили, що мають намір подавати тези до Симпозіуму в рамках ПННР у 2018 році, а також слідкувати за майбутніми оновленнями програми.

Заняття 6 - написання наукових робіт.

Заняття 6 – написання наукових робіт.

Решта часу першого дня, а також весь другий день, були присвячені міжнародним стандартам у наукових комунікаціях, огляді літератури і стратегіям написання наукових робіт. Формат заходу дозволив визначити основні проблеми та потреби аудиторії, оскільки всі присутні активно ділились

Огляд програми з написання наукових робіт.

Огляд програми з написання наукових робіт.

власними думками з фасілітаторами та один з одним, енергійно задавали питання та пропонували ідеї для подальших напрямків роботи. Більшість науковців зазначили, що мають потребу у більш поглибленому навчальному курсі з наукової етики, баз даних для пошуку літератури, такі як PubMed і Medline, та базовому курсі зі статистичного аналізу. Наприкінці другого дня усім учасникам повідомили про можливість надіслати додаткові коментарі та пропозиції на уніфіковану електронну адресу ПННР, які в подальшому будуть використовуватись для розробки майбутніх семінарів та тренінгів.

Джерело інформації:  https://swmprogramua.com/dnipro-workshop/

 

Керівництво: Резвих В.Г., заступник директора – завідувач відділу дослідження біологічних факторів ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України».

 

Підготував:

Кісельов Д.А. – завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань

Print Friendly, PDF & Email