Санітарно – епідемічної ситуації на території Дніпропетровської області за період з 14.07.2017р. по 20.07.2017р.


У період з 14.07.2017р. по 20.07.2017р. серед мешканців Дніпропетровської області захворюваність гострими кишковим інфекціями знаходиться на рівні минулого тижня. Всього по області зареєстровано 285 випадків захворювання  (інтенсивний показник на 100 тисяч населення 8,7).

Питома вага дітей до 17 років в загальній структурі захворілих на гострі кишкові інфекції складає 70,8% (199 випадків, у тому числі 33 випадки серед організованих дітей).

Рівні захворюваності на гострі кишкові інфекції відповідають сезонним для даного періоду року.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ гострих кишкових у 92% випадків факторами передачі стали продукти харчування. Серед ймовірних факторів найбільша питома вага припадає на овочі та фрукти – 33%, на молочну продукцію – 19% (переважно термічно не оброблені продукти, які придбані на ринках); м’ясну продукцію – 17,4%; яйце – продукти – 7,4%, рибну продукцію – 7%.

Серед вихованців та працівників Комунального навчального закладу «Шевченківська початкова школа – сад I ступеню» (Криворізький район, с.Шевченківське)  зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції. Загальна кількість постраждалих 6 осіб, у тому числі 4 дитини.

Захворілі діти госпіталізовані в КЗ «Криворізька інфекційна лікарня №1» ДОР», дорослі госпіталізовані в інфекційне відділення КЗ «Криворізька міська лікарня №7» ДОР». Протиепідемічні заходи тривають.

В медичні заклади області з підозрою на захворювання вірусним гепатитом звернулося 7 осіб проти 3 на минулому тижні. Показник захворюваності на 100 тисяч населення склав 0,21. Випадки реєструвались на 4 адміністративних територіях області.

За минулий тиждень випадків сказу серед тварин не зареєстровано.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 12 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

 

Гончарова А.В.

Print Friendly, PDF & Email