Про небезпечність ягід.


Чорниця.

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ!

Розпочався сезон чорниці. Ця ягода досить популярна своїми лікувальними властивостями. Вона містить багато вітамінів, мінералів та корисних вуглеводів. Проте слід і пам’ятати, що чорниця одна із найбільш вразливих ягід до накопичення радіонуклідів.

Враховуючи той факт, що чорницю на територію Дніпропетровської області здебільшого завозять із територій, які були вражені Чорнобильською АЕС ще понад 30 років, спеціалістами Державної Установи «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» почали реєструватися перевищення гранично допустимого рівня вмісту небезпечних радіонуклідів з проб доставлених з ринків міста майже вдвічі.

З метою недопущення потрапляння радіоактивних елементів в організм людини при купівлі чорниці обов’язково вимагайте від продавця результати радіаційного контролю, які зроблені в спеціалізованій лабораторії, що має дозвіл на проведення радіологічних досліджень і має відповідний атестат акредитації Національного Агентства з Акредитації в системі ІSO 17025:2006.

За більш детальною інформацією звертайтеся за адресою: м. Дніпро,             вул. Щербаня, 6.

Контактні телефони: 731-96-75 (вимірювальна лабораторія ЕМП та інших фізичних факторів), 731-95-83 (приймальна).

Пам’ятайте! Ваше здоров’я в Ваших руках.

 

Древаль Ю.М.

завідувач лабораторії  ЕМП та інших фізичних факторів 

Print Friendly, PDF & Email