Санітарно – епідемічної ситуації на території Дніпропетровської області за період з 07.07.2017р. по 13.07.2017р.


У період з 07.07.2017р. по 13.07.2017р. серед мешканців Дніпропетровської області захворюваність на гострі кишкові інфекції зменшилась на 3%. Всього по області зареєстровано 283 випадки захворювання  (інтенсивний показник на 100 тисяч населення 8,6) проти 292 випадків (інтенсивний показник 8,9 на попередньому тижні. Питома вага дітей до 17 років в загальній структурі захворілих на гострі кишкові інфекції складає 70,9%.

Рівні захворюваності на гострі кишкові інфекції відповідають сезонним для даного періоду року.

Зареєстровано епідемічне ускладнення з гострої кишкової інфекції серед дітей, які відпочивають в ТОВ «Санаторій «Курорт Орлівщина» (Новомосковський район, с. Орлівщина, вул. Лісна, 32). Чотири дитини  госпіталізовані  до КЗ «Новомосковська центральна районна лікарня» ДОР  та КЗ «Новомосковська центральна міська лікарня» ДОР.

Для встановлення причин виникнення епідемічного ускладнення, фахівцями Державної установи «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проводиться епідеміологічне розслідування з відбором проб зовнішнього середовища та біоматеріалу від контактних осіб.

 

В медичні заклади області з підозрою на захворювання вірусним гепатитом звернулося 3 особи проти 6 на минулому тижні. Показник захворюваності на 100 тисяч населення склав 0,09. Випадки реєструвались на 3 адміністративних територіях області.

За минулий тиждень, в одному осередку сказу серед тварин, зареєстровано 4 постраждалих осіб. Фахівцями ВСП ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» забезпечено проведення епідеміологічного обстеження вогнища. Постраждалі отримують лікувально-профілактичні щеплення.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 13 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

 

 

Гончарова А.В.

Print Friendly, PDF & Email