Санітарно – епідемічної ситуації на території Дніпропетровської області за період з 12.05.2017р. по 18.05.2017р


У період з 12.05.17р. по 18.05.2017р. серед мешканців Дніпропетровської області захворюваність на гострі кишкові інфекції знизилась на 2%. Всього по області зареєстровано 276 випадків захворювання  (інтенсивний показник на 100 тисяч населення 8,38)  проти 281 випадку (інтенсивний показник 8,53) на попередньому тижні. Питома вага дітей до 17 років в загальній структурі захворілих на гострі кишкові інфекції складає 77%.

В м.Новомосковськ  зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції норавірусної етіології серед вихованців та персоналу Дошкільного навчального закладу №3 «Ромашка». Загальна кількість постраждалих 14 осіб, в тому числі 11 дітей та 3 дорослих. В дитячому закладі під час епідеміологічного розслідування виявлені чисельні порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів, які сприяли виникненню та поширенню спалаху. За результатами розслідування надані пропозиції щодо локалізації та ліквідації спалаху. Протиепідемічні заходи тривають.

В м.Дніпро серед вихованців Дошкільного навчального закладу №81 зареєстроване групове захворювання на гостру кишкову інфекцію ротавірусної етіології, внаслідок якого постраждало троє дітей. Причини виникнення локального групового захворювання встановлюються.

В медичні заклади області з підозрою на захворювання вірусним гепатитом звернулося 4 осіб проти 6 на минулому тижні. Показник захворюваності склав 0,12 на 100 тисяч населення. Спалахів вірусного гепатиту не зареєстровано.

За минулий тиждень зареєстровано 1  випадок сказу серед тварин. Контактних не має.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 13 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

Василевська І.С.   

 

Print Friendly, PDF & Email