Санітарно – епідемічної ситуації на території Дніпропетровської області за період з 14.04.17р. по 20.04.2017р.


У період з 14.04.17р. по 20.04.2017р. серед мешканців Дніпропетровської області захворюваність на гострі кишкові інфекції знизилась на 14,9%. Всього по області зареєстровано 291 випадок захворювання (інтенсивний показник на 100 тисяч населення 8,8)  проти 342 випадки (інтенсивний показник 10,4) на попередньому тижні.

В медичні заклади області з підозрою на захворювання вірусним гепатитом звернулося 5 осіб проти 7 на минулому тижні. Показник захворюваності склав 0,15 на 100 тисяч населення.

Спалахів гострих кишкових інфекцій та вірусного гепатиту не зареєстровано.

З приводу гострих респіраторних вірусних інфекцій за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів за звітний тиждень звернулося 11 тисяч 100 осіб. Захворюваність у порівнянні з попереднім тижнем знизилась на 10,9%.

Показник захворюваності по області менше показника минулого року на 5,2%. Епідемічний поріг по області не перевищено.

Разом з тим залишаються високими рівні захворюваності серед мешканців   мм. Кам’янське, Вільногірськ, Кривий Ріг та серед мешканців Синельниківського району.

Серед дітей віком 0-17 років захворюваність на гострі респіраторні інфекції знизилась на 9,6%. Всього зареєстровано понад 8 тисяч випадків. Питома вага дітей в загальній структурі захворілих  складає 73%.

У зв’язку з погодними умовами на більшості адміністративних територій області введено позачергові шкільні канікули з 19.04. по 21.04.2017р.

За минулий тиждень, в одному осередку сказу серед тварин, зареєстровано 2 постраждалі особи. Фахівцями ВСП ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» забезпечено проведення епідеміологічного обстеження вогнищ. Постраждалі отримують лікувально-профілактичні щеплення.

Протиепідемічні заходи по випадку  захворювання сказом  людини в Солонянському районі тривають.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 13 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

Василевська І.С.  

 

Print Friendly, PDF & Email