Про участь у семінарі та тренінгу з питань сучасних методів визначення та оцінки чутливості мікроорганізмів до антимікробних препаратів.


Учасники семінару з Європейського бюро ВООЗ та представники Дніпропетровської області.

Учасники семінару з Європейського бюро ВООЗ та представники Дніпропетровської області.

В період з 03.04-06.04.2017 року у м. Києві за підтримки Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я відбувся семінар та тренінг з питань сучасних методів визначення та оцінки чутливості мікроорганізмів до антимікробних препаратів.

Організатори навчання: Міністерство охорони здоров’я України, Європейське регіональне бюро ВООЗ, Державний заклад «Український центр з контролю та моніторингу захворювань України».

До участі у проведенні семінару були запрошені викладачі-професора НМАПО ім. П.Л. Шупика, головні позаштатні бактеріологи структурних підрозділів з питань охорони здоров’я ОДА/завідувачі баквідділами клініко-діагностичних лабораторій обласних лікарень та завідувачі бактеріологічними лабораторіями обласних лабораторних центрів МОЗ України. Від ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» прийняла участь завідувач бактеріологічної лабораторії Ірина Гамота.

Глобальне усвідомлення серйозної загрози стійкості до протимікробних препаратів продовжує зростати. Беручи до уваги його далекосяжні наслідки, а саме ріст кількості  мікроорганізмів, стійких до антибактеріальних препаратів може призвести к 2050 року до смерті 10млн. людей щорічно, глобальні економічні витрати – до 100 трилліонів доларів США, тому під час проведення семінару велику увагу було приділено питанню щодо впровадження в Країні Плану стратегічних дій з проблеми стійкості до антибіотиків та створення потенціалу в області моніторингу для отримання важливої інформації о глобальній

ситуації зі стійкістю до протимікробних препаратів.

Практичний тренінг з вивчення анти-біотикочутливості.

Практичний тренінг з вивчення анти-біотикочутливості.

 

Практичні тренінги з постановки  методів  визначення та оцінки  чутливості мікроорганізмів до антимікробних препаратів проводили під керуванням фахівців з Європейського бюро ВООЗ та   консультанту ВООЗ з мікробіології.

Наприкінці  тренінгу учасники заповнили анкети та прийняли участь в учбовій вікторині і отримали відповідні сертифікати.

 

 

Гамота І.О. –  завідувач бактеріологічної лабораторії ДУ «Дніпропетровский ОЛЦ МОЗ України».

Print Friendly, PDF & Email