Щодо участі в нараді з медичними працівниками дошкільних закладів по профілактиці захворювань серед дітей


В рамках проведення Всеукраїнського тижня громадського здоров’я (22-26 травня), ініційованого Центром громадського здоров’я, під гаслом Профілактика Рятує Життя та присвячений темі профілактиці захворювань, 24 травня спеціалісти ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» прийняли участь у нараді департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради.

В нараді прийняли участь медичні працівники закладів дошкільної освіти, представники Кам’янського міськрайонного управління Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області, спеціалісти ВСП «Камянський РВ ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ».

Були розглянуті питання організації роботи медичних працівників щодо контролю за дотриманням вимог санітарного законодавства в дошкільних навчальних закладах для профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, формування засад здорового способу життя дітей, вакцинопрофілактика інфекційних хвороб, тощо.

В рамках проведення даного заходу спеціалісти привернули увагу до профілактичних заходів стосовно:

  • створення безпечного середовища в закладі дошкільної освіти;
  • зменшення впливу та контролю чинників ризику неінфекційних захворювань (якість харчування, якість повітря та рівня освітленості в приміщеннях дошкільних навчальних закладів, відповідність меблів зросту дитини, дотримання режиму дня, заняття фізкультурою і спортом, прогулянки на свіжому повітрі і т.д.);
  • формування навичок здорового способу життя у дітей;
  • вакцинопрфілактики інфекційних хвороб;
  • що робити та як вберегти дітей від хвороб;
  • проведення медичних оглядів, і т.д.

Медична робота у дошкільному навчальному закладі спрямована на зміцнення фізичного і психічного здоров’я дітей. Здоровий спосіб життя знижує ризик розвитку серйозних неінфекційних захворювань (серцево-судинні, хронічні респіраторні хвороби, цукровий діабет, онкологічна захворюваність). Недарма кажуть: профілактика краща за лікування. Хоча деяких хвороб не уникнути, ми можемо багато зробити для того, щоб сповільнити розвиток захворювання чи взагалі йому запобігти.

Print Friendly, PDF & Email