Спеціалісти ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» провели семінар «Сучасні аспекти інфекційного контролю та санітарно-гігієнічного законодавства в закладах охорони здоров’я» 


10.05.2023р. в ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» в рамках системи безперервного професійного розвитку відбувся семінар на тему: «Сучасні аспекти інфекційного контролю та санітарно-гігієнічного законодавства в  закладах охорони здоров’я».  

      Цільовою аудиторією були наступні спеціальності: молодші спеціалісти з медичною освітою – лікувальна справа, лікувальна справа (невідкладні стани), медико-профілактична справа, акушерська справа, сестринська справа, сестринська справа (операційна), медична статистика та професіонали з вищою немедичною освітою, які працюють в системі охорони здоров’я.

      У якості спікерів у семінарі взяли участь провідні фахівці ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ»: завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень Олена Кузьменко з доповіддю «Основні аспекти впровадження профілактики інфекцій та інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я, які надають медичну допомогу в стаціонарних умовах»; завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних хвороб Денис Кісельов з доповіддю «Основи рутинного епідеміологічного нагляду за інфекційними хворобами, пов’язаними із наданням медичної допомоги»; лікар з комунальної гігієни відділу епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних хвороб Світлана Чубукова з доповіддю «Санітарно-протиепідемічні вимоги до структурних підрозділів лікувально-профілактичних закладів відповідно до ДБН В.2.2-10-2022 «Заклади охорони здоров’я»»; лікар з гігієни харчування відділу епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних хвороб Наталія Курбатова  з доповіддю «Гігієнічні вимоги до організації харчування хворих в стаціонарах лікувально-профілактичних закладів». Після закінчення навчання та успішного складання іспиту всі учасники семінару  отримують сертифікати.      

Безперервний професійний розвиток – нова для України сучасна система постійного розвитку компетенцій працівників медичних закладів. Вона дозволяє їм цілеспрямовано підвищувати свою кваліфікацію для того, щоб бути конкурентноспроможними у професії.

Print Friendly, PDF & Email