ВООЗ ОНОВИЛА ГЛОБАЛЬНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ УКРАЇНИ ЩОДО ВАКЦИНАЦІЇ ПРОТИ COVID-19


Всесвітня організація охороні здоров’я презентувала оновлені глобальні рекомендації для України щодо COVID-19 на виїзній нараді, присвяченій Всесвітньому та Європейському тижням імунізації, у Києві. 

За даними ВООЗ, станом на 1 січня 2023 року мешканці України отримали 34 939 868 доз вакцини проти COVID-19, причому 90% з них введено до повномасштабного вторгнення росії. Як повідомляє МОЗ, з огляду на ці темпи вакцинації, ВООЗ рекомендує Україні зосередитися на наступному:

  • збільшення рівня охоплення первинною серією вакцинації людей літнього віку, людей з ослабленим імунітетом і осіб із супутніми захворюваннями незалежно від віку;
  • підтримка рівня охоплення бустерною дозою людей літнього віку, людей з ослабленим імунітетом і осіб із супутніми захворюваннями кожні 6–12 місяців;
  • введення бустерної дози під час вагітності для дорослих і підлітків, якщо останню дозу було введено більш ніж 6 місяців тому; 
  • підтримка рівня охоплення бустерною дозою працівників критичних служб (медиків) кожні 12 місяців тощо.

Національна технічна група експертів з питань імунізації (НТГЕІ) розгляне рекомендації ВООЗ і може рекомендувати Міністерству охорони здоров’я врахувати їх.

Щотижня в Україні від наслідків COVID-19 вмирає майже сто людей. Більшість із них – старші за 60 років. В Україні доступна вакцина проти COVID-19, а тому варто пройти імунізацію, щоб захистити себе від важкого перебігу коронавірусної хвороби та можливих ускладнень. 

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України продовжив режим надзвичайної ситуації в єдиній державній системі цивільного захисту через COVID-19, а також карантин на всій території України до 30 червня 2023 року.

Читайте також:

Як вакцинувати від COVID-19 дитину 5-11 років

COVID-19 не відступив, тому вакцинуватися — на часі!

Print Friendly, PDF & Email