Санітарно – епідемічної ситуації на території Дніпропетровської області за період з 23.12.16р. по 29.12.2016р.


У період з 23.12.16р. по 29.12.2016р. в Дніпропетровській області з приводу гострих респіраторних вірусних інфекцій за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів звернулося більше 31 тисячі осіб. Захворюваність знизилась на 27%.

Епідемічний поріг по області перевищено  в 1,9 рази.

Перевищення епідемічного порогу захворюваності спостерігається майже на всіх адміністративних територіях (крім м. Покров та м.Тернівка).

Серед дітей віком 0-17 років захворюваність на гострі респіраторні інфекції та грип знизилась на 31% (переважно за рахунок дітей шкільного віку). Зареєстровано понад 16 тисяч випадків. Питома вага дітей в загальній структурі захворілих  складає 51%.

За результатами вірусологічного моніторингу, який здійснюється ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України», встановлено циркуляцію на території області вірусів грипу А (H3N2) та аденовірусу.

За звітний тиждень по області зареєстровано 195 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію. Показник захворюваності на 100 тисяч населення склав 5,88 (що на рівні минулого тижня).

На поточному тижні в м. Кривий Ріг зареєстровано епідемічне ускладнення на гостру кишкову інфекцію, спричинену ротавірусом. Всього захворіло  5 осіб з однієї родини (роми), в тому числі 3 дитини. Епідемічне ускладнення пов’язано з вживанням харчових страв, виготовлених у побуті в умовах недотримання правил особистої гігієни. Фахівцями ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» проведено епідеміологічне обстеження з лабораторним дослідженням змивів, проб води, залишків харчових продуктів, організовані протиепідемічні заходи, обстежені контактні особи, проведена заключна дезінфекція. З приводу ситуації проінформовані обласний департамент охорони здоров’я, управління охорони здоров’я Криворізької міської ради, управління Держпродспоживслужби у м.Кривий Ріг. Ситуація знаходиться на контролі, протиепідемічні заходи тривають.

В медичні заклади області з підозрою на захворювання вірусним гепатитом звернулося 6 осіб, проти 4 на минулому тижні. Показник захворюваності склав 0,18 на 100 тисяч населення. Групових випадків та спалахів вірусного гепатиту не зареєстровано.

В  2 -х осередках  сказу серед тварин,   постраждалих та контактних  з хворими тваринами  не зареєстровано.

За даними спостережень рівень природного гамма-фону в контрольних точках вимірювань склав 13 мкР/год, що відповідає рівню природного радіаційного фону області.

Радіаційних аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викраденням або з виявленням технологічних джерел іонізуючого випромінювання, не зареєстровано.

 

Пилипенко Л.Г.

Print Friendly, PDF & Email