ЩОТИЖНЕВИЙ ДАЙДЖЕСТ НОВИН №31 «COVID-19. ЦИФРИ І ФАКТИ»


У випуску: понад 84 % тих, хто минулого тижня не зміг подолати COVID-19, – люди віком понад 60 років. Ця частка в статистиці залишається незмінно високою досить тривалий час, навіть на тлі сезонного зниження спалаху захворюваності. Тож старшим людям неабияк важливо захиститися від таких небажаних наслідків, а також від важкого перебігу хвороби, що потребуватиме госпіталізації.

Крім того, вакцинація третьою дозою мРНК-вакцини проти COVID-19 зменшує кількість скарг медичного характеру, з якими звертаються пацієнти на первинній ланці медичної допомоги – дослідження норвезьких науковців.

  • Кому вкрай потрібен весняний бустер? Фаховий погляд на це питання від американського епідеміолога Кейтлін Джетеліни – в рубриці «Компетентно».
  • Який інтервал слід витримувати між першою і другою бустерними дозами вакцини? Які вакцини можна використовувати для бустера? Відповіді в рубриці «Гарячі запитання».
  • ВООЗ рекомендує країнам розглянути можливість одночасного введення вакцин проти COVID-19 із сезонними вакцинами проти грипу, якщо це епідеміологічно виправдано.

Завершуємо анонс чергового випуску дайджесту «COVID-19. Цифри і факти» приємним фактом: в Україні захищених від важкої хвороби стало більше, бо минулого тижня проти COVID-19 вакцинувались на 26 % більше людей порівняно з попереднім тижнем. #stopcovidtogether

Міцного всім здоров’я!

Дайджест випускається в межах спільного зі Світовим банком проєкту МОЗ України.

Всі випуски дайджесту новин «COVID-19. Цифри і факти» 

Print Friendly, PDF & Email