ЦГЗ, МОЗ ТА ЮНІСЕФ ЗАКЛИКАЮТЬ УКРАЇНЦІВ НАДОЛУЖИТИ ПРОПУЩЕНІ ЩЕПЛЕННЯ


Протягом Міжнародного тижня імунізації, який триває з 24 до 30 квітня, мобільні бригади Міністерства охорони здоровʼя України запропонують можливість зробити щеплення дітям та дорослим на більш як 30 дитячих точках «Спільно». Відвідувачі зможуть отримати щеплення за календарем та надолужити пропущені, щоб захиститись від інфекцій.

«Вакцинувати дітей та щепитися самому — це означає бути відповідальним та мислити на кілька кроків вперед. Громадське здоровʼя починається з щеплення! У нас і так вистачає ворогів, тож не дамо й хворобам керувати нашим життям», — наголосив Андрій Пашинний, керівник відділу імунізації ЦГЗ.

На точках «Спільно» від ЮНІСЕФ діти та дорослі можуть зробити щеплення проти хвороб, яким можна запобігти шляхом вакцинації. З переліком дитячих точок «Спільно», де мобільні бригади Міністерства охорони здоровʼя робитимуть щеплення, можна ознайомитися за посиланням. На дітей також чекають вікторини та розмальовки на свіжому повітрі. Крім того, тут будуть фотозони, подарунки та інформаційні матеріали для дорослих про вакцинацію.

«ЮНІСЕФ закликає батьків перевірити, чи отримали вони та діти усі необхідні щеплення, та пріоритизувати вакцинацію під час війни. Ми рекомендуємо протягом тижня імунізації звернутися до свого сімейного лікаря і надолужити пропущені дози. Ви також можете завітати з дітьми на точки ЮНІСЕФ “Спільно”, щоб зробити щеплення та дізнатися більше про вакцинацію. Надолужити пропущені щеплення особливо важливо з огляду на випадки захворювання на кір в Україні. Отримати консультацію щодо вакцинації можна на гарячій лінії “Спільно до здоровʼя”. Що більше людей захищають себе та своїх дітей, то менший ризик для здоровʼя та життя всіх маленьких українців», — наголосив Аяділь Сапарбеков, керівник секції охорони здоровʼя та харчування ЮНІСЕФ.

Міжнародні партнери продовжують підтримувати уряд України, зокрема постачати вакцини та холодове обладнання для зберігання та транспортування вакцин.

«Повномасштабна війна поставила перед Україною безліч нових викликів, проте ми ні на день не зупиняли вакцинацію, адже розуміємо, наскільки важливо захистити найдорожче – наших людей і особливо – дітей. Завдяки самовідданій праці медиків, потужній і надійній підтримці з боку міжнародних партнерів, система охорони здоровʼя встояла. Партнери допомогли з забезпеченням вакцинами, передали холодове обладнання для їхнього зберігання, автомобілі для транспортування, а також автобуси для проведення вакцинації. Закликаємо українців бути свідомими, дбати про здоровʼя і за першої нагоди робити щеплення, адже вони, дійсно, рятують життя», – говорить заступник міністра охорони здоровʼя – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Українці можуть більше дізнатися про вакцинацію, грудне вигодовування та харчування маленьких дітей, зателефонувавши на гарячу лінію «Спільно до здоровʼя» за номером 0 800 351 896. Оператори, серед яких: лікарі, медсестри та консультанти з грудного вигодовування, — приймають дзвінки з усієї України з понеділка по суботу, з 8:00 до 20:00.

Нагадаємо,  наприкінці лютого представництво ВООЗ в Україні за підтримки Європейського Союзу передало 59 автобусів, щоб допомогти зміцнити масштабну вакцинацію по всій країні під час війни.

 

Джерело: https://phc.org.ua/news/cgz-moz-ta-yunisef-zaklikayut-ukrainciv-nadoluzhiti-propuscheni-scheplennya

Print Friendly, PDF & Email