ТИЖДЕНЬ ІМУНІЗАЦІЇ СТАРТУВАВ!


     З 24 квітня 2023 року в Україні стартував  Європейський тиждень імунізації, який буде тривати до 30 квітня.

Ці заходи проходить в нашій країні за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я щорічно та спрямовані на інформування людей і усунення перешкод для вакцинації, нагадування батькам про необхідність зробити щеплення своїм дітям, а всім дорослим людям – про важливість власної безпеки від хвороб шляхом імунізації впродовж всього життя.

Мета акції – підвищення рівня охоплення вакцинацією, адже лише завдяки проведенню масової імунізації населення проти дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи, епідемічного паротиту, кашлюка епідемічна ситуація в Дніпропетровській області, як в цілому в Україні, покращилася і захворюваність на окремі інфекції знизилася до поодиноких випадків або зовсім не реєструється.

По досягненню 1,5 років дитина отримує всі необхідні щеплення, що дозволяє їй активно контактувати з іншими дітьми без ризику заразитись і захворіти.

В умовах активних міграційних процесів, особливо що стосується у період військової агресії, зростає ризик зараження, в першу чергу, нещеплених дітей і дорослих.  Тому дуже важливо вчасно вакцинувати дітей та дорослих від інфекційних хвороб згідно з календарем профілактичних щеплень, а також надолужити пропущені щеплення.

Національний Календар щеплень розроблено з урахуванням міжнародного досвіду і на сьогодні є найоптимальнішим для забезпечення повноцінного імунітету для захисту від інфекційних хвороб.

Заклади охорони здоров’я Дніпропетровщини у достатній кількості  забезпечені усіма вакцинами для проведення рутинних щеплень та вакцинації проти COVID-19. Всі вакцини доступні та безоплатні для населення для проведення щеплень. Необхідно лише звернутись до свого сімейного лікаря який призначить день та час проведення щеплення.

То ж захищайте себе та членів своєї сім’ї – вакцинуйтеся!

Print Friendly, PDF & Email