ІНФОРМАЦІЯ ПРО ЯКІСТЬ ПИТНОЇ ВОДИ НА ТЕРИТОРІЇ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ( за період з 14.04.2023 по 20.04.2023)


ДУ “Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» здійснює щоденний лабораторний  контроль якості та безпечності питної води на території області  в межах  соціально – гігієнічного  моніторингу.  

Державна установа  «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України»  на період воєнного стану в країні продовжує здійснювати  щоденний лабораторний  контроль якості та безпечності  питної води за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками на території області  в межах  соціально – гігієнічного  моніторингу.
За період з 14.04.2023 по 20.04.2023 структурними підрозділами ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ » на території області досліджено 223  проби питної води   на відповідність до вимог Державних санітарних правил і норм «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» і «Показники безпечності та окремі показники якості питної води в умовах воєнного стану та надзвичайних ситуаціях іншого характеру».                                                                                                                                   

 Дніпропетровська область

 

кількість проб на мікробіологічні показники з них не відповідають нормативам кількість проб на фізико-хімічні показники з них не відповідають нормативам,                                                 за якими показниками
Дніпровський район, м.Дніпро 57 0 57 42 (смак,  присмак, забарвленість,  хлороформ, окиснюваність, жорсткість, хлороформ)
Кам’янський район 58 0 58 46(забарвленість,  каламутність, хлороформ, окиснюваність)
Криворізький район 31 0 31 17 ( окиснюваність, хлороформ,дибромхлорметан)
Нікопольський район 35 0 35 6 ( забарвленість,  сухий залишок)
Новомосковський район 14 0 14 2 (окиснюваність)
Павлоградський район 14 0 14 0
Синельниківський район 14 0 14 7(сухий залишок, хлориди, окиснюваність)
Всього по області 223 0 223 120 ( смак, присмак, забарвленість, каламутність, окиснюваність, хлороформ, сухий залишок, хлориди, дибромхлорметан)

За мікробіологічними показниками всі досліджені проби води відповідають встановленим нормативам.

Більшість фізико – хімічних показників залишається на рівні багаторічних значень, окрім органолептичних показників ( смак, присмак, кольоровість, каламутність), значення яких погіршились у зв’язку з весняним паводком та підтопленням територій.

ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» на період воєнного стану, враховуючи нестабільність та  можливість виникнення різних непередбачуваних ситуацій, в тому числі і на системах водопостачання,  і тим більше наразі в умовах весняного паводку та підтопленням деяких територій,  продовжує рекомендувати населенню області   вживати лише кип’ячену  або питну доочищену фасовану воду для збереження здоров’я і профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань.

 Виконавець: лікар з комунальної гігієни відділу епіднагляду та профілактики неінфекційних хвороб ДУ “Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ” ЧУБУКОВА Світлана

 

Print Friendly, PDF & Email