Робочий візит до ВСП «Синельниківський районний відділ ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ»


         Генеральний директор ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» Сергій ВАЛЬЧУК напередодні Українського тижня з імунізації відвідав ВСП «Синельниківський районний відділ ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» з питань  організації роботи спеціалістів, у тому числі з імунопрофілактики.

Фахівці ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» згідно з визначеними завданнями в системі громадського здоров’я здійснюють активну підготовку до прийняття функцій  з напрямку імунопрофілактики та логістики вакцин.

Саме з цією метою у ВСП «Синельниківський районний відділ ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» обладнано один із субрегіональних складів для отримання  імунобіологічних препаратів, які  у подальшому передбачаються передавати до закладів охорони здоров’я району.

Холодильне обладнання для зберігання вакцин отримано за сприянням Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), забезпечене термоіндикаторами, що дозволяє цілодобово відстежувати температуру. Це надто важливо у дотриманні вимог «холодового ланцюга» при зберіганні вакцин.

Імунопрофілактика – єдиний найбільш ефективний та економічний засіб   у боротьбі з інфекційними хворобами. Охоплення вакцинацією на рівні 95% населення  дає можливість забезпечити повноцінний захист населення від спалахів та епідемій інфекційних хвороб, яким можна запобігти щепленнями.

В умовах сьогодення дуже важливо вчасно вакцинувати дітей та дорослих від інфекційних хвороб згідно з календарем профілактичних щеплень, а також надолужити пропущені щеплення.

На даний час заклади охорони здоров’я Дніпропетровщини у достатній кількості  забезпечені усіма вакцинами для проведення рутинних щеплень та вакцинації проти COVID-19. Всі вакцини доступні та безоплатні для населення для проведення щеплень. Необхідно лише звернутись до свого сімейного лікаря який призначить день та час проведення щеплення. Якщо людина не має сімейного лікаря, можна звернутись в будь-який центр первинної медико-санітарної допомоги та отримати щеплення.

Фахівці ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» спільно з медичними працівниками  закладів охорони здоров’я продовжують здійснювати спільну співпрацю щодо покращення ситуації в Дніпропетровському регіоні з імунопрофілактики. Робота триває.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email