ЕКСПЕРТИ ЦГЗ РАЗОМ З МОЗ ТА ВООЗ ПРОВЕЛИ НАРАДУ З ІМУНІЗАЦІЇ ДЛЯ ОБЛАСНИХ ЦЕНТРІВ КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ХВОРОБ


Генеральний директор ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ», головний державний санітарний лікар Дніпропетровської області Сергій Вальчук  та завідуюча відділу імунопрофілактики ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» Валентина Портних взяли участь у  третій спільній нараді з розвитку системи громадського здоров’я,  яка відбувалася 30.03.2023 – 03.04.2023 за ініціативи Центру громадського здоровʼя,  Міністерства охорони здоровʼя України та Всесвітньої організації охорони здоровʼя. Захід проводився у співпраці з Європейським Союзом і Агентством США з міжнародного розвитку.

      Відкриваючи третю сумісну нараду, голова офісу ВООЗ в Україні д-р Ярно Хабихт наголосив на важливості цього регулярного заходу, який об’єднує фахівців з усієї України, сприяє регулярним зустрічам та обговоренням важливих проблем і викликів у сфері збереження громадського здоров’я. На цей раз головною темою наради було обговорення стратегічних питань на найближчі місяці та програми імунізації.

У своєму виступі Ігор Кузін – заступник Міністра охорони здоров’я України, головний державний санітарний лікар України іще раз акцентував увагу присутніх на шляхах реалізації державної політики у сфері громадського здоров’я, основних завданнях на найближчий період, пріоритетах та ризиках системи громадського здоров’я воєнного стану, основних завданнях на найближчі 3 місяці.

У ході сумісної наради детально розбиралися стратегії розвитку системи охорони здоров’я до 2030 року та завдання щодо розбудови системи відповідно до Закону України від 06.09.2022 р. № 2573 «Про систему громадського здоров’я», зокрема, важливість підготовки ЦКПХ до виконання нових обовʼязків. Впродовж першого блоку спільної виїзної наради фахівці наради проговорили нормативно-правові норми у сфері громадського здоровʼя та окреслили зони відповідальності ЦКПХ. Окрім цього фахівці ЦКПХ дізналися про підходи до забезпечення готовності та реагування у сфері громадського здоров’я на національному та регіональному рівніях.

Print Friendly, PDF & Email