ЕКСПЕРТИ ЦГЗ РАЗОМ З МОЗ ТА ВООЗ ПРОВЕЛИ НАРАДУ З ІМУНІЗАЦІЇ ДЛЯ ОБЛАСНИХ ЦЕНТРІВ КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ХВОРОБ (II ЧАСТИНА НАРАДИ)


      Під час другого блоку спільної виїзної наради Міністерства охорони здоров’я, ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», Центрів контролю та профілактики хвороб МОЗ за підтримки Європейського регіонального бюро ВООЗ, до якого були долучені керівники структурних підрозділів центрів з питань імунопрофілактики детально розглянуто:

– Національну стратегію імунізації до 2030 року, стан планової імунізації та вакцинації проти COVID-19 в Україні та у розрізі регіонів;

– умови по функціонуванню холодильних кімнат (ліцензійні вимоги, встановлення, підключення тощо);

– План готовності до спалаху кору та заходів реагування, зосередивши увагу на невакцинованих дітях у період 2017-2021 роки. Оцінка ризиків та профілів областей.

Керівник відділу імунізації Центру громадського здоровʼя  Андрій Пашинний наголосив, що дотримання високого рівня охоплення проти вакцинокерованих інфекцій — це питання національної безпеки.

У роботі наради взяли участь і представники «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ»: генеральний директор ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» Сергій ВАЛЬЧУК та завідувач відділу імунопрофілактики Валентина ПОРТНИХ.

Під час наради фахівці ЦКПХ ознайомились з методологією щорічного планування на 2023 рік та з вимогами по управлінню вакцин.

На нараді також були представлені презентації роботи ДУ «Львівський ОЦКПХ МОЗ» та ДУ «Рівненський ОЦКПХ МОЗ». Дякуємо нашим колегам, які поділилися своїм досвідом у організації роботи з розділу імунопрофілактики.

Print Friendly, PDF & Email