Як вберегти здоров’я дитини


      Кожна мама і тато піклуються про свого малюка, тому з перших його днів педіатр або сімейний лікар стежить за дотриманням Національного календаря профілактичних щеплень — рутинних щеплень.
      Окрім рутинних щеплень пропонуємо зробити й додаткові.
      Імунізація — чи не найбільш ефективний метод убезпечитись від тяжких захворювань та їхніх наслідків. У воєнний період медична система зосереджена на допомозі бійцям Збройних сил та тим цивільним мешканцям, що постраждали внаслідок обстрілів ворожих військ. Тому якщо хворобі можна запобігти вакциною — треба обов’язково це зробити.
     Календарні (рутинні) щеплення — вакцини проти цих захворювань забезпечені державою. Зробити їх можна у будь-якому державному закладі охорони здоров’я безоплатно.
    Додаткові щеплення — вакцини можна придбати власним коштом в аптечній мережі. Проти COVID-19 вакцинують безоплатно. Зробити їх можуть вам у будь-якому державному закладі охорони здоров’я безоплатно.
    Зробіть для дитини додаткові щеплення з врахуванням епідсезону та воєнних умов:
– Вітряна віспа (якщо не хворіли).
– Ротавірусна інфекція.
– Менінгококова інфекція.
– Пневмококова інфекція.
– COVID-19. Можна робити дітям від 5 років ковід.
– Грип. Можна робити дітям від 6 місяців.
    Та інші захворювання, проти яких в Україні зареєстрована вакцина.
    Обов’язково проконсультуйтесь з вашим сімейним лікарем та розпитайте, які додаткові заходи імунізації необхідні вам та вашій родині. Докладно http://bit.ly/3Fw6i4S
    Будьте здорові!
Print Friendly, PDF & Email