Спільна нарада фахівців ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» та його ВСП з питань оцінки готовності складів імунобіологічних препаратів та передачі функцій з імунопрофілактики до ЦКПХ


09 березня 2023 року в ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» під головуванням генерального директора ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ», головного державного санітарного лікаря Дніпропетровської області Сергія Вальчука проведена робоча нарада з керівниками та фахівцями  відокремлених структурних підрозділів (ВСП) з питань оцінки готовності складів імунобіологічних препаратів та передачі функцій з імунопрофілактики до ЦКПХ.

У ході наради визначені першочергові завдання ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ щодо управління імунізацією в області в частині отримання, зберігання та розподілу вакцин згідно з останніми змінами до постанови Кабінету Міністрів України №298.

Під час наради завідувач відділу імунопрофілактики ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» Валентина Портних ознайомила присутніх з вимогами щодо функціонування складів імунобіологічних препаратів. Питання оформлення документації по обліку та використанню імунобіологічних препаратів висвітлила у своїй доповіді в. о. головного бухгалтера відділу бухгалтерської звітності Центру Наталія Біла.

Завідувачі ВСП ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» доповіли про результати підготовки територіальних складів імунобіологічних препаратів до технічних вимог щодо збереження імунобіологічних  препаратів.

ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» нагадує: вакцинація – єдиний спосіб захиститися від потенційно смертельних недуг і можливість уникнути додаткових навантажень на здоров’я громадян та систему охорони здоров’я.  Щороку вакцинація рятує 2–3 млн людей в усьому світі від небезпечних захворювань та щороку запобігає 1,5 млн летальних випадків унаслідок інфекційних хвороб.

Print Friendly, PDF & Email