ЩОТИЖНЕВИЙ ДАЙДЖЕСТ НОВИН №17 «COVID-19. ЦИФРИ І ФАКТИ»


Міністерство охорони здоров’я України продовжує готувати для вас дайджест «COVID-19. Цифри і факти», який містить актуальні статистичні дані про рівень захворюваності та вакцинальної кампанії в Україні, а також позиції експертів щодо дієвості вакцин для різних категорій населення, результати наукових досліджень, новини з різних країн світу і корисні посилання, які стануть вам у пригоді.

Кількість підтверджених випадків захворювання на COVID-19, зокрема й серед дітей, а також кількість людей, які потребували госпіталізації, останнім часом зросла. За даними МОЗ України, ситуація контрольована. Однак якщо хтось досі зволікав із отриманням чергової дози вакцини, варто надолужити пропущене, щоб не послаблювати захист.

Скільки щеплень проти COVID-19 може отримати людина, яка хоче забезпечити собі максимальний захист? Про це йдеться в новому випуску дайджесту «COVID-19. Цифри і факти».

Також подано експертні висновки щодо вакцинації проти коронавірусу пацієнтів із доброякісними гематологічними захворюваннями та зауваги до вакцинації хворих на рак крові, оприлюднені Європейською гематологічною асоціацією.

У рубриці «Компетентно» наведено докази, що дезінформація про вакцини проти COVID-19 у соціальних мережах – скоординована, ефективна і прибуткова кампанія, яка коштує життів. І ставитись до цього слід як до загрози громадському здоров’ю. Фаховий погляд на цю проблему від американської експертки Кейтлін Джетеліни.

Дайджест «COVID-19. Цифри і факти» підготовлений у межах спільного зі Світовим банком проєкту МОЗ України.

Всі випуски дайджесту новин «COVID-19. Цифри і факти»

 

Джерело: за інформацією ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України»

Print Friendly, PDF & Email