Фізична активність взимку


         Зимою в багатьох людей виникає спокуса змінити свій спосіб життя на більш пасивний та знизити кількість фізичних навантажень. Інша причина позбавитися можливості робити вправи — думка, що зараз це не на часі.
Проте, ми хочемо наголосити, що саме фізична активність — один з найважливіших факторів, які впливають на ваше здоров’я. Вона може (https://bit.ly/3iJ9wJS):
–  покращити здоров’я мозку;
–  допомогти контролювати вагу;
–  знизити ризик неінфекційних хвороб;
зміцнити кістки та м’язи;
–  покращити психічне здоров’я.
         Саме тому, зима — це гарна пора року, щоб продовжувати бути фізично активними або почати виконувати вправи, якщо раніше ви цього не робили.
Як залишатися фізично активними взимку? Ділимося порадами: 
? Якщо погодні умови комфортні, обов’язково знайдіть час, щоб прогулятися парком, лісом чи вулицею.
? Стежте за прогнозом погоди. Це дозволить вам заздалегідь спланувати зимову активність та підібрати відповідний одяг.
? Одягайте кілька шарів зручного одягу. Коли стане тепліше, ви зможете зняти зайві речі. Так ви будете захищені від перегріву чи переохолодження.
? Підготуйте себе до занять онлайн. Пошукайте безоплатні відео уроки з вправами або зайдіть відповідні трансляції в соціальних мережах. Зараз є безліч онлайн уроків з танців, аеробіки та й навіть ранкової зарядки.
? Не можете вийти на прогулянку через погодні умови? Залишайтеся вдома і прибирайте, адже це теж вид фізичної активності.
         Щоби фізичні вправи принесли задоволення та зміцнили здоров’я, оберіть вид активності, який до вподоби саме вам: біг, йога, танці тощо. Головне, щоби такі заняття були регулярними.
         Проконсультуйтеся зі своїм лікарем щодо того, які вправи можуть бути для вас найбільш ефективними.
Докладніше: https://bit.ly/3FHuMbV
Print Friendly, PDF & Email