Хворіють на грип, ГРВІ та коронавірус: яка епідемічна ситуація на Дніпропетровщині


За останній тиждень із симптомами грипу та ГРВІ до медзакладів області звернулися понад 5,3 тис людей. З них майже 1,8 тис дітей. Рівень захворюваності зростає, втім область ще не перетнула епідемічний поріг. Про це повідомили під час брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Порівняно з попереднім тижнем захворюваність на грип та ГРВІ зросла на 12%. Попри це епідеміологічна ситуація у регіоні залишається контрольованою», – зазначив заввідділу Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики інфекційних хвороб Денис Кісильов.  

Але, за словами фахівця, розслаблятися не варто. Цього сезону на Дніпропетровщині очікують на одночасну циркуляцію штамів грипу А, В і коронавірусу.

«В області з кінця листопада вже зафіксовані збудники грипу А. Випадки захворювання на COVID-19 реєструємо щодня. Адже пандемія триває. Лише за останній тиждень – понад 500 недужих на коронавірус», – наголосив Денис Кісильов.   

Найдієвіший спосіб захиститися і від грипу, і від COVID-19 – вакцинація, каже епідеміолог.

«Імунізація від коронавірусу вже дозволена дітям від 5 років. Дорослих закликаємо робити бустерні щеплення. Вакцинуватися від грипу, найперше, радимо людям із групи ризику. Тим, хто має хронічні хвороби, пенсіонерам 60+. А ще медикам, соцпрацівникам, робітникам сфери торгівлі», – сказав фахівець.   

Від додав, що не варто нехтувати й захисними масками та антисептиками.

При перших симптомах слід залишитися вдома та проконсультуватися із сімейним лікарем. Особливо якщо з’явилися кашель, підвищена температура, нежить, слабкість, головний біль. Ні в якому разі не можна займатися самолікуванням.

Матеріал з сайту Дніпропетровської ОДА:https://adm.dp.gov.ua/news/hvoriyut-na-grip-grvi-ta-koronavirus-yaka-epidemichna-situaciya-na-dnipropetrovshchini

Print Friendly, PDF & Email