ЗІ СВЯТОМ – ХІРУРГИ!


 

      Щорічно у третю суботу вересня своє професійне свято відзначають хірурги. У цьому році воно припадає на 17 вересня.

Чи потрібно говорити, наскільки праця хірурга відповідальна та важка… Вона потребує високого професіоналізму, впевненості, наполегливості, рішучості, уваги та зібраності у поєднанні з певними індивідуальними рисами самого лікаря-професіонала. Тому багато людей називають спеціальність хірурга не професією, а покликанням. Хірурги є невід’ємною частиною медичної спільноти України. Їхні навички та знання багато в чому сприяють збільшенню тривалості та якості життя населення. Хірург відповідає за передопераційну діагностику пацієнта, проведення операції та забезпечення післяопераційного хірургічного догляду та лікування, цілодобово перебуваючи на сторожі людського життя.

Професія хірурга завжди була шанованою у суспільстві. Кваліфікованих фахівців завжди потребують як державні, так і приватні медичні установи. Але, особливо зараз, коли у нашій державі йде повномасштабна війна, коли  випробування та навантаження для хірургів стали ще важчими, ще більшими.

Ми розуміємо, що сьогодні наші лікарі роблять просто нереальні речі, працюючи у надзвичайних умовах, а інколи і цілодобово. Кожна установа охорони здоров’я робить свій внесок у перемогу, утримуючи медичний фронт. Зараз хірурги бачать війну з масовим напливом поранених з бойовими пораненнями та потерпілого цивільного населення. Ми чули про такі рани, але наживо ніколи не бачили. З конференцій, книг, оповідань зарубіжних колег – знали, але не зіткнулися раніше. Нехай ми набуваємо досвіду, якого не хотіли, але робимо все можливе, щоб якнайбільше людей виписувалося зі щасливим кінцем своїх оповідань.

Сьогодні хочеться побажати лікарям-хірургам невичерпних сил та витримки, якнайкращих результатів роботи. А також – родинного затишку і тепла, добра і оптимізму. Шануємо медиків. Дякуємо серцем.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email