ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» повідомляє: ситуація під контролем.


У результаті ракетних ударів по гідроінфраструктурі міста Кривий Ріг  мали місце перебої з водопостачанням та підтоплення приватних будівель. З метою своєчасного реагування на можливі виникнення потенційних ризиків,  недопущення ускладнення санітарно-епідемічної ситуації та водних спалахів інфекційних захворювань, фахівцями відокремленого структурного підрозділу «Криворізький районний відділ ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» розпочато проведення знезараження питної води у пунктах тимчасово переміщених осіб, лікувальних закладах, укриттях та інших стратегічно важливих об’єктах, які розташовані у зонах підтоплення у Центрально-Міському та Інгулецькому районах міста Кривого Рогу. До проведення заходів залучено 43 фахівця.

Для проведення знезаражування питної води по гуманітарній допомозі отримана достатня кількість бактерицидних таблеток «Оазіс» (Великобританія) та таблеток «Акватабс» фірми «Медектек ЛТД» (Ірландія). Для перевірки якості води використовується Портативний набір Port. Water Tst Kit. Advanced, отриманий у якості гуманітарної допомоги.

З 15.09.2022 розширено перелік показників для дослідження за фізико-хімічними та мікробіологічними показниками якості  проб питної води, яка відбирається у Центрально-Міському та Інгулецькому районах.

На виконання листа МОЗ України від 24.02.2022 №26-04/5359/2-22 із водопровідних мереж міста Кривого Рогу в районах підтоплення фахівці структурного підрозділу ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» здійснюють щоденний моніторинг якості та безпечності питної води за визначеними показниками: запахи при 20 і 60 град., присмак, рН, амоній, кольоровість, каламутність, нітрити, перманганатна окиснюваність, хлороформ, поліфосфати, кремній, хлориди.

За результатами щотижневого моніторингу якості питної води, проби води  від 14.09.2022 відповідають вимогам нормативної документації за фізико-хімічними та мікробіологічними показниками, проби відібрані 15.09.2022 наразі аналізуються.

У місті проводиться постійний радіаційний контроль та лабораторні дослідження проб атмосферного повітря. Посилено заходи щодо епіднагляду за інфекційними захворюваннями.

З населенням проводиться роз’яснювальна робота щодо шляхів знезараження питної води та профілактики інфекційних захворювань.

Ситуація у місті Кривому Розі під контролем. Заходи тривають.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email