ІНФОРМАЦІЯ ПРО ЯКІСТЬ ВОДИ ВОДОЙМИЩ В МЕЖАХ ПЛЯЖІВ НА ТЕРИТОРІЇ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ СТАНОМ НА 02.09.2022 РОКУ ( за період з 26.08.2022 по 02.09.2022)


ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ »  в літній період здійснює лабораторний  контроль якості води водоймищ на пляжах області  в межах  соціально – гігієнічного  моніторингу.  

Державна установа «Дніпропетровський обласний  центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я  України »   продовжує здійснювати  лабораторний контроль за якістю води водоймищ в межах міських пляжів   Дніпропетровської області  в рамках соціально – гігієнічного  моніторингу.

Так, за період з 26.08.2022 по 02.09.2022  структурними підрозділами ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» досліджено 11 проб води на мікробіологічні показники, в яких  проведено 29 досліджень, з них в 3-ох  (10,3 %)  індекс ЛКП перевищував встановлені нормативи у пробах води з річки  Дніпро в межах пляжу «Парк культури та відпочинку Сагайдак» та  з річки Самари в межах дитячого міського пляжу  м. Новомосковськ.

Збудники інфекційних захворювань  за вказаний період у воді водоймищ  в межах міських  пляжів на території області не виділялись.

На фізико-хімічні показники досліджено 8 проб води, в  яких  проведено 81 дослідження, з них 9  (11,1 %)  не відповідали діючим   нормативам за сольовим складом води,  сухому залишку та ХСК –  у воді   річки Самара   в межах дитячого міського пляжу  м. Новомосковськ та з річки Дніпро в межах міських  пляжів м. Дніпро: в парках культури та відпочинку Придніпровський і Сагайдак  та на Монастирському острові.

Продовжуємо нагадувати населенню:

Враховуючи ситуацію на території  області, пов’язану з воєнним станом в країні, а також з метою профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань серед населення, – відпочивати та користуватись водними об’єктами необхідно лише в дозволених місцях, в межах спеціально обладнаних  пляжів та місць відпочинку при умові відсутності заборони місцевих органів влади та дотриманні всіх  правил безпеки. На території Дніпропетровської області в цьому році  офіційні рішення щодо відкриття пляжів  не приймались.

                   Якість  води водоймищ в  межах  пляжів на території Дніпропетровської області за період з 26.08.2022 по 02.09.2022 

Пляжі, що знаходяться під моніторинговим  наглядом Якість води за мікробіологічними показниками Якість води за фізико-хімічними показниками**
Дослідже-но проб З них нестан-дартні Вико-нано досліджень З них нестандартні У т.ч. виявлені збудники інфекційних захворювань Дослідже-но проб З них нестандартні Виконано досліджень З них нестандартні
Усього            11 3 29 3 0 8 5 81 9

 

 

 

 

 

 

 

 

Область/

район

Назва пляжу або точки відбору в їх межах, Назва населеного пункту, для якого створено пляж Назва річки або поверхневої водойми (озера, ставок тощо), на якій він знаходиться Якість води водоймищ  (відповідає або не відповідає і за якими показниками з позначенням рівня)
Дніпропетровська обл. Дитячий пляж   КП НККП м. Новомосковськ р. Самара не відповідає:

за мікробіологічними показниками:

індекс- ЛКП 6200 КУО/дмі    6200 КУО/ дм3

за фізико-хімічними показниками:

сухий залишок 4525,0 мг/дм3, 4517,0 мг/дм3

хлориди 1107,0 мг/дм3, 1103,0 мг/дм3,

сульфати 1508,0 мг/дм3, 1505,0 мг/дм3

  Пляж КП «Парку культури та відпочинку Придніпровський»  м. Дніпро р. Дніпро не відповідає:

за фізико-хімічними показниками:

ХСК- 32,0 мг О2/ дм.куб

 

  Пляж КП «Парк  культури та відпочинку Сагайдак» м. Дніпро р. Дніпро не відповідає:

за мікробіологічними показниками:

індекс – ЛКП 6200 КУО/ дм3

за фізико-хімічними показниками:

ХСК- 34,6 мг О2/ дм.куб

  Пляж на  Монастирському острові м. Дніпро р. Дніпро  не відповідає:

за фізико-хімічними показниками:

ХСК- 32,0 мг О2/ дм.куб

  Пляж міський

 

м. Зеленодольськ

Апостолівського району

 

Водосховище   ДТЕК

Криворізької ТЕС

відповідає

 

 

 Виконавець  – лікар відділу епіднагляду (спостереження) та профілактики неінфекційних  хвороб ДУ “Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ” Світлана ЧУБУКОВА.

Керівництво –  заступник генерального директора ДУ “Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ” Інна ПОХМУРКО

 

Print Friendly, PDF & Email