Поради для підтримки нервової системи


    Кожен з нас може втомитися. Особливо в період війни. Не забуваймо, що і загроза захворіти на COVID-19 не зникла. Коли ви перевантажені думками, втомлені та не дотримуєтеся здорового режиму, ваш мозок, нервова система можуть страждати.
    Постійні стреси, з якими ви не можете ефективно боротися, впливають на ментальне здоров’я та збільшують ризик неінфекційних хвороб у майбутньому. Щоб підтримати свою нервову систему, бути спокійними та покращити психологічний стан, читайте наші поради.
? Крок 1
Займайтеся спортом щодня. Це не означає, що вам потрібно негайно вийти на вулицю і почати бігати. Буде достатньо, якщо ви протягом дня пограєте з дитиною в активні ігри, сходите на приємну прогулянку.
? Крок 2
Робіть зарядку для мозку мінімум 10 хвилин на день. Розгадайте кросворд, розв’яжіть задачку, пограйте в інтелектуальну гру. Привчіть свою дитину робити це регулярно разом з вами. Такі дії активують нервові рецептори та запобігають погіршенню когнітивних функцій в старшому віці. Інтелектуальні заняття допомагають додати мозку гнучкості, стійкості й покращити пам’ять.
? Крок 3
Стежте за своїм раціоном. Надавайте перевагу продуктам з низьким глікемічним індексом. Горіхи та насіння, жирна морська риба, цвітна капуста, зелень і пророщені зерна покращують передачу нервового імпульсу. Користуйтеся принципом тарілки здорового харчування.
? Крок 4
Додайте медитацію у свій розпорядок дня. До неї відносяться споглядання, концентрація, використання звуків природи тощо. Ці техніки працюють на різних рівнях, таких як почуття, інтелект та емоції. Це розумний спосіб заспокоїти нерви. Проте обов’язково проконсультуйтеся з лікарем щодо того, який спосіб розслаблення вам підходить.
? Крок 5
Висипайтеся! Сон поліпшує ваш психічний стан та фізичне здоров’я. Якщо ви не спите належним чином 7-8 годин на добу, вас можуть розвинутися деякі хронічні стани, які можуть вплинути на ваше мислення, реакцію, навчання і спілкування. Сон допомагає центральній нервовій системі працювати правильно регулярний графік сну допомагає вчитися запам’ятовувати інформацію набагато простіше.
? Крок 6
Те, що ви п’єте дуже важливо. Пийте разом з вашою дитиною багато води протягом дня, адже зневоднення шкідливо для нервової системи.
Щоб зберегти нерви здоровими, намагайтеся вживати менше напоїв з високим вмістом кофеїну, наприклад, енергетичних напоїв. Проте чашка зеленого чаю, що містить також теанін та катехіни, – відмінний спосіб підтримати нервовий баланс, підвищити концентрацію, зменшити занепокоєння, зміцнити розумові здібності, а також чудова профілактика цукрового діабету і хвороби Паркінсона.

 

Print Friendly, PDF & Email