Щоб уникнути травмування на дитячому майданчику


Здебільшого улюбленим видом відпочинку малечі є ігри на відкритих майданчиках, які не завжди є безпечними. Діти, особливо коли вони захоплені грою, не завжди розуміють, що ризикують травмуватися.
Щоб уникнути травмування на майданчику, обов’язково подбайте про безпеку дітей:
?Слідкуйте за тим, щоб дитина не торкалася руками обличчя, а особливо слизових оболонок. Привчайте її до того, щоб під час чхання або кашлю – прикривала рот згином ліктя. Намагайтесь уникнути тісного контакту вашої дитини з іншими дітьми.
?Варто, щоб під час прогулянок у вас завжди були з собою чиста вода, серветки, антисептичний засіб та пластир. Вдома, обов’язково ретельно вимийте руки собі та дитині теплою водою з милом, протягом 20-40 секунд.
?Перед початком гри на майданчику перевірте чи ігрове обладнання у справному стані. Також переконайтеся, що всі частини, а особливо рухомі надійно закріплені та відсутні виступаючі елементи з гострими краями.
?Перевірте, щоб на майданчику не було пляшок, скла, гострих деталей, шприців тощо. Особливо ретельно перевірте пісочницю.
?Подбайте, щоб одяг та взуття дитини були зручними та не заважали їй вільно рухатися. Взуття повинно бути на неслизькій підошві та надійно фіксуватися на ногах. Бажано, щоб одяг не мав елементів, які б чіплялись або застрягти в ігровому обладнанні: довгі шнурки, застібки, прикраси тощо.
?Влітку бажано дбати про захист від сонця. Одягайте дитині головний убір та використовуйте сонцезахисні засоби для шкіри.
?Ніколи не залишайте дитину без нагляду. Уважно спостерігайте за дитиною, коли вона на рухомому та високому ігровому обладнанні. Не допускайте, щоб дитина опинилася занадто близько до обладнання, коли там перебувають інші діти.
?Переконайтеся, що відкриті отвори на ігрових конструкціях достатнього розміру, щоб частини тіла дитини не могли у них застрягти. Для гри обирайте те обладнання, яке відповідає віку та зросту дитини.
?Зверніть увагу на покриття, особливо у місцях, на які може спуститися або впасти дитина. Оптимально, щоб покриття було достатньо м’яким та мало ударопоглинальні властивості, як пісок, гума, гравійний відсів, штучна трава тощо.
? Перевірте на дотик поверхні: спуски, поручні. Вони не повинні бути занадто гарячими або ж навпаки – холодними.
Розповідайте дитині про ці правила безпечної поведінки на майданчику. З часом дитина зрозуміє та запам’ятає їх, що дозволить мінімізувати ризик виникнення травм і отримувати від такого дозвілля лише користь та задоволення.
Print Friendly, PDF & Email