ЯК БУРЯК МОЖЕ ДОПОМОГТИ ПОКРАЩИТИ ЗДОРОВ’Я


Літо — це час, щоб ласувати овочами та фруктами. А ще  готуватися до осінньої негоди  та хвилі вірусних хвороб, зокрема  COVID-19, що чекає на нас. Зараз важливо  зміцнювати свій імунітет та дбати про своє фізичне та психічне здоров’я.

Влітку буряк ще не має своєї характерної щільної структури, він сповнений солодкого соку. Ця рослина є справжньою знахідкою для тих, хто дбає про своє здоров’я.

Чим корисний буряк

Буряк має антиоксидантні, протизапальні та хіміопрофілактичні властивості, є відмінним засобом для профілактики серцево-судинних захворювань. Червоний пігмент буряків беталаін надає позитивний ефект при порушенні обміну речовин, шлунково-кишкових захворюваннях, при цукровому діабеті 2 типу. А ще буряк містить мікроелементи та вітаміни, що позитивно впливають на імунітет.

Нещодавні дослідження показали, що вживання буряків сприяти поліпшенню стану здоров’я при гіпертонії, атеросклерозі, цукровому діабеті 2 типу та деменції.

Буряк може допомогти під час стресу, захистити серце та зміцнити імунітет.

Коли розпочалася пандемія COVID-19, ми відчули на собі стрес від соціального дистанціювання і віддаленої роботи та навчання, а також самоізоляції.  Наша психіка не встигла відновитися, як в лютому 2022 відбулося повномасштабне вторгнення росії на територію України. Негативні почуття: розчарування, гнів, страх, що посилюють стресовий стан, а також нездорове харчування, недостатня фізична активність та шкідливі звички, можуть значно збільшити ризик розвитку неінфекційних захворювань.  Буряк, його сік та страви з нього, особливо корисні для людей з гіпертензією, гіперхолестеринемією, а також з іншими факторами ризику серцево-судинних захворювань.

Також буряк містить цінні мінеральні сполуки та вітаміни, що позитивно впливає на ваш імунітет і допоможе підготуватися до нової хвилі COVID-19.

Буряк у вашому раціоні

Цю рослину не обов’язково відварювати. Якщо буряк натерти або порізати соломкою, він відмінно смакуватиме  з часником і свіжою зеленню. Заправте страву корисною рослинною олією, додайте трохи лимонного соку, і отримаєте чудовий літній салат.  Також сік буряка можна додати у домашній лимонад.

Print Friendly, PDF & Email