ІНФОРМАЦІЯ ПРО ЯКІСТЬ ВОДИ ВОДОЙМИЩ В МЕЖАХ ПЛЯЖІВ НА ТЕРИТОРІЇ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ СТАНОМ НА 29.07.2022 РОКУ ( за період з 22.07.2022 по 28.07.2022)


Державна установа «Дніпропетровський обласний  центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я  України»  продовжує здійснювати  лабораторний контроль за якістю води водоймищ в межах міських пляжів   Дніпропетровської області  в рамках соціально – гігієнічного  моніторингу.
Так, за період з 22.07.2022 по 28.07.2022  структурними підрозділами ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» досліджено 10 проб води на мікробіологічні показники, в яких  проведено 32 дослідження, з них в  2х пробах (6,25 %)  індекс ЛКП перевищував встановлені нормативи у пробах води з річки  Дніпро міського пляжу  м. Верхньодніпровськ та в межах пляжу КП «Парк культури та відпочинку Сагайдак» м. Дніпро.

Збудники інфекційних захворювань  за вказаний період у воді водоймищ  в межах міських  пляжів на території області не виділялись.

На фізико-хімічні показники досліджено 4 проби води, в  яких  проведено 33 дослідження, з них 9 (27,27 %)  не відповідали діючим  нормативам по сухому залишку, хлоридам, сульфатам  та ХСК –  у воді річки Вовча в межах міського пляжу м. Павлоград, у пробах води з річки  Дніпро міського пляжу  м. Верхньодніпровськ, в межах пляжу КП «Парк культури та відпочинку Сагайдак» м. Дніпро та в межах пляжу на Монастирському острові м. Дніпро.

Продовжуємо нагадувати населенню: Враховуючи ситуацію на території  області, пов’язану з воєнним станом в країні, а також з метою профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань серед населення, – відпочивати та користуватись водними об’єктами необхідно лише в дозволених місцях, в межах спеціально обладнаних  пляжів та місць відпочинку при умові відсутності заборони місцевих органів влади та дотриманні всіх  правил безпеки.

 Інформація про якість  води водоймищ, річок та морів у межах здійснення моніторингу за пляжами (що мають офіційний статус) на території Дніпропетровської області,  на протязі оздоровчого сезону (щотижнево) станом на 29.07.2022 року.

Діючі пляжі, що знаходяться під моніторинговим  наглядом та мають офіційний статус Якість води за мікробіологічними показниками Якість води за фізико-хімічними показниками**
Дослідже-но проб З них нестан-дартні Вико-нано досліджень З них нестандартні У т.ч. виявлені збудники інфекційних захворювань Дослідже-но проб З них нестандартні Виконано досліджень З них нестандартні
Морські                    
Річкові         10 2 32 2 0 4 4 33 9
Усього            10 2 32 2 0 4 4 33 9

 

Область/

район

Назва пляжу або точки відбору в їх межах, що мають офіційний статус Назва населеного пункту, для якого створено пляж Назва річки або поверхневої водойми (озера, ставок тощо), на якій він знаходиться Якість води водоймищ  (відповідає або не відповідає і за якими показниками з позначенням рівня)
Дніпропетровська Дитячий пляж   КП НККП м. Новомосковськ р. Самара Відповідає
  Пляж  міський

 

м. Верхньодніпровськ Кам’янське водосховище на р. Дніпро Не відповідає по мікробіологічним показникам – 1 проба

індекс ЛКП – 13000

(3 досл)

Не відповідає по фізико- хімічним показникам – 1 проба

БПК5 – 4,2 мгО2/дм3

ХСК – 31,2 мгО2/дм3;

забарвлення –виявлено  в стовпчику  10 см

  Пляж КП «Парку культури та відпочинку Придніпровський»  м. Дніпро р. Дніпро Відповідає
  Пляж КП «Парк  культури та відпочинку Сагайдак» м. Дніпро р. Дніпро Не відповідає по мікробіологічним показникам – 1 проба

індекс ЛКП – 6200 при нормі не більше 5000

Не відповідає по фізико- хімічним показникам – 1 проба

ХСК-34 мгО2 /дм3 при нормі  не більше 30,0

мгО2 /дм3

  Пляж на  Монастирському острові м. Дніпро р. Дніпро Не відповідає по фізико- хімічним показникам – 1 проба

ХСК-35 мгО2 /дм3 при нормі  не більше 30,0 мгО2 /дм3

  Пляж міський

КП «Затишне місто»  Павлоградської  міської  ради

м.Павлоград,                парк 1 Травня,

 

річка Вовча Не відповідає по фізико- хімічним показникам – 1 проба

Сухий залишок – 3850,0 мг/дм.куб.

Хлориди – 665,0 мг/дм.куб.

ХСК- 60,0 мг О2/ дм.куб

Сульфати – 1740,6 мг/дм.куб.

 

Виконавець  – лікар з комунальної гігієни відділу епіднагляду та профілактики неінфекційних хвороб ДУ “Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ” СВИРИДОВ Віталій

Керівництво – заступник генерального директора  ДУ “Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ” ПОХМУРКО Інна

 

Print Friendly, PDF & Email